Ministerul Educaţiei şi Cercetării lansează competiţia pentru proiecte de cercetare. Cine poate participa

Ministerul Educaţiei şi Cercetării lansează competiţia pentru proiecte de cercetare. Cine poate participa

Programul ministerului se adresează cercetătorilor cu performanţe

Programul pentru proiecte de cercetare fundamentală şi de frontieră se adresează cercetătorilor cu performanţe demonstrate prin calitatea şi recunoaşterea internaţională a publicaţiilor ştiinţifice, inclusiv celor care activează în străinătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a aprobat lansarea competiţiei 2020 pentru Proiecte de Cercetare Exploratorie (PCE) din cadrul Programului 4 - Cercetare fundamentală şi de frontieră, Planul Naţional de Cercetare-Dezvoltare şi Inovare pentru perioada 2015-2020 (PNCDI III). Proiectele de Cercetare exploratorie (PCE) au ca scop susţinerea şi promovarea cercetării ştiinţifice fundamentale, interdisciplinare şi/sau exploratorii din România, se arată într-un comunicat al MEC. 
 
Programul se adresează cercetătorilor cu performanţe demonstrate – români sau străini - care doresc să conducă proiecte de cercetare de înalt nivel ştiinţific în instituţii din România.
 
Competiţia are alocată suma de 90.000.000 de lei, iar proiectele contractate în urma evaluării cererilor de finanţare depuse şi admise la finanţare în cadrul Programului 4 - Cercetare fundamentală şi de frontieră au ca principale obiective:
 
creşterea prestigiului cercetării ştiinţifice din România, cuantificat prin rezultate ştiinţifice de nivel internaţional;
 
identificarea, susţinerea şi dezvoltarea echipelor de cercetare pentru a le permite să atingă, să menţină şi să consolideze masa critică necesară competitivităţii acestora pe plan internaţional;
 
atragerea resurselor umane naţionale şi internaţionale de calitate pentru dezvoltarea cercetării ştiinţifice din România;
 
implementarea principiului „finanţarea urmează performanţa” în cercetare.
 
Asigurarea finanţării şi monitorizarea proiectelor intră în atribuţiile Unităţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), în confomitate cu prevederile legale în vigoare şi în limita resurselor destinate acestui instrument de finanţare.
 
Competiţia organizată în cadrul acestui apel este organizată conform HG 1265/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice privind contractarea, finanţarea, monitorizarea şi evaluarea programelor, proiectelor de cercetare-dezvoltare şi inovare şi a acţiunilor cuprinse în Planul Naţional de Cercetare-Dezvoltare şi Inovare, cu modificările şi completările ulterioare.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările