Bacalaureat 2015. Subiecte matematică, barem şi rezolvări. Adevarul.ro a publicat toate variantele de subiecte

Rezolvare Subiecte Matematică Bac 2015 

Subiecte Matematică Bacalaureat 2015. Peste 154.000 de absolvenţi ai clasei a XII-a au susţinut miercuri proba obligatorie a profilului, la Matematică sau la Istorie în funcţie de profilul absolvit. Astfel, absolvenţii de Real au susţinut proba la Matematică de la Bacalaureat 2015. Adevarul.ro a publicat subiectele primite de elevi la Matematică Bac 2015.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bacalaureat 2015 matematică: subiecte, rezolvări şi barem. Opinia expertului: "Copiii care nu iau Bacalaureatul la astfel de subiecte, înseamnă că au cam lipsit de la clasă"

 „Ca nivel, sunt la nivelul celor la care ne-am aşteptat. În mare mă refer la Mate-Info, m-am uitat şi la Litere, acoperă materia făcută la clasă şi sunt relativ simple pentru cei care au fost atenţi la clasă. Copiii care nu iau Bacalaureatul la astfel de subiecte, înseamnă că au cam lipsit de la clasă. Nu există subiecte capcană, la momentul respectiv s-a greşit un semn, copiii nu trebuie să suporte la un examen clasic probleme de tip olimpiade, găselniţe”, a explicat, la Adevărul Live, profesorul Costel Chiteş de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu”.

 

Potrivit profesorului, subiectele de la primul punct sunt de bază şi testează cunoştinţele de bază ale copilului. 

Cei care vor să afle bareme ale subiectelor de la matematică (M1, M2, M3, M4) pot consulta acest link:

Barem matematică M1, M2, M3, M4 - Bacalaureat 2015

 
Rezolvarea la specializarea Ştiinţele Naturii
 
Profesorul a explicat că nu sunt mari diferenţe între subiectele pe care le-au primit absolvenţii de la Mate-Info şi cei care au terminat specializarea Ştiinţele Naturii. „Programa este puţin subţiată, dar în mare este acelaşi lucru”, a explicat Chiteş. 
 
 
 
 

 

 

UPDATE: La profilul Tehnologic de la Matematică, elevii au primit o matrice de ordin II şi legi de compoziţie. La punctul III au primit o problemă cu limite şi o integrală.

La M1, elevii au avut de explicat ce este matricea şi dacă o funcţie este matrice. De asemenea, au mai avut o problemă cu polinoame.

Subiecte Matematică Bacalaureat 2015. Examenul de Bacalaureat continuă miercuri cu proba de la Matematică pentru absolvenţii profilului Real. Astfel, există patru variante de subiecte la Matematică: Matematică-Informatică, Ştiinţele Naturii, Tehnologic şi Vocaţional.

Bacalaureat 2015 subiecte matematică - profilele mate-info, ştiinţele naturii şi tehnologic. Primele rezolvări, pe Adevărul

Adevarul.ro a publicat în timp real subiectele primite de elevi la proba de Matematică de la Bacalaureat, iar rezolvarea lor a fost făcută în direct la Adevărul live de la 12.00, de către profesorul Costel Chiteş de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" din Capitală.

Marţi, elevii din minorităţile naţionale au susţinut proba la limba maternă, unde au fost subiecte foarte grele la Limba Germană, iar luni a avut loc proba de la Limba şi Literatura Română, care a avut subiecte mult mai uşoare decât în anii precedenţi.

În 2015, ministerul Educaţiei a renunţat la denumirile M1, M2, M3 pentru a clasifica gradul de dificultate a subiectelor propuse elevilor care dau Bacalaureatul la matematică. În acest an, cel mai greu tip de subiecte la matematică se numeşte Matematică M_mate-info (subiectele vor fi propuse pentru rezolvare elevilor care au absolvit profil matematică-informatică).

Absolvenţii de ştiinţele naturii dau proba la matematică de la Bacalaureat 2015 pe subiecte M_şt-nat, iar absolvenţii de licee tehnologice au subiecte de tip M_tehnologic.

E c Matematica M Tehnologic 2015 Bar 08 LRO

E c Matematica M St-nat 2015 Bar 08 LRO

E c Matematica M Pedagogic 2015 Bar 08 LRO

E c Matematica M Mate-Info 2015 Bar 08 LRO

 

Subiecte Matematica Bacalaureat 2015. Lucrările se corectează în alte judeţe

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat săptămâna trecută că lucrările de la examenul de Bacalaureat se vor corecta în alte judeţe decât cele în care se susţin. Măsura este menită să prevină "eventuale suspiciuni" şi nu îi afectează deloc pe elevi, a explicat Cîmpeanu.

 Calendar Bacalaureat 2015

• 29 iunie, luni – proba la Limba Română de la Bacalaureat 2015
• 30 iunie, marţi – proba la Limba Maternă
• 1 iulie, miercuri – proba la Matematică şi Istorie
• 3 iulie, vineri – Proba la alegere la materiile Geografie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Sociologie, Psihologie, Filosofie, Logică, Economie
• 7 iulie, marţi – afişarea rezultatelor parţiale până la ora 16.00 şi depunerea contestaţiilor între orele 16.00 – 20.00
• 8 – 9 iulie (miercuri şi joi) – rezolvarea contestaţiilor de la Bacalaureat
• 10 iulie, vineri - afişarea rezultatelor finale Bacalaureat 2015

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările