Subiecte Istorie Bac 2015. Rezolvarea acestora, la Adevărul Live. Adevarul.ro a publicat subiectele la Istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subiecte Istorie Bacalaureat 2015. Elevii de la profilul umanist au susţinut miercuri proba obligatorie a profilului, la Istorie. La Adevărul Live au fost rezolvate subiectele împreaună cu profesorul de Istorie Corneliu Riegler, de la Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc” din Capitală.

Miercuri, elevii de la profilul umanist au susţinut proba la Istorie, iar elevii de la profil real vor susţine proba la Matematică, în funcţie de specializare: Mate-Info, Ştiinţele Naturii sau Tehnologic. 

Proba la alegere a profilului şi specializării, ultima din cadrul examenului, se va defăşura vineri, urmând ca pe 7 iulie, elevii de liceu să afle rezutatele, înainte de contestaţii.

Corneliu Riegler: Şi în acest an subiectele privind instituţiile, autonomiile şi tratatele au fost transferate la eseu, o inversare între subiectul I şi III. Mulţi elevi au fost surprinşi că şi în acest an a picat asta la eseu, important este să ştie să rezolve subiectele. Ca să îi liniştim le spunem că baremul conţine răspunsuri diverse la cerinţa cu cauzele. 

Acţiunile militare se referă la tratate, avem două conflicte militare majore, unul dintre ele este bătălia de Călugăreni. Trebuiau să încheie prin a trage o concluzie proprie şi una generală a eseului cu privire la relaţiile noastre internaţionale din Evul Mediu.

Cel mai important fapt istoric era Războiul de Independenţă 1777-1778. Subiectul vorbea şi de acţiuni diplomatice, precum Convenţia ruso-română. Unii elevi poate au scris despre tratatele de pace dar nu este corect.

La subiectul I majoritatea elevilor aşteaptă rezolvarea de la cerinţa şapte. „Menţionaţi o asemănare între acţiunile din România în perioada postdecembristă”. Unii elevi nu au ştiut despre ce e vorba, pentru că este un cuvânt relativ nou în limba română, era vorba despre Revoluţia din 1989.

A existat la nivelul întregii ţări o confuzie în ceea ce priveşte interpretarea cuvântului postdecembrist. Unii elevi au luat la rând toate evenimentele care au avut loc în istorie în luna decembrie.

Ca să tragem o concluzie, subiectele n-au fost chiar uşoare, au fost de dificultate medie spre mare, adică au fost puţin mai grele ca anul trecut.

subiecte istorie bac 2015
subiecte istorie bac 2015

 

E c Istorie 2015 Bar 08 LRO

Bacalaureat 2015. Subiecte uşoare la română

Luni, elevii au susţinut proba la Limba şi Literatura Română, care a avut subiecte uşoare faţă de anii precedenţi. Pentru prima dată în doi ani, candidaţii nu au mai fost nevoiţi să scrie un eseu despre poezie. Subiectele li s-au părut accesibile şi mulţi speră că vor obţine note mari, cu toate că, pentru prima oară în istorie, lucrările vor fi corectate în alte judeţe. Chiar şi dascălii de Limba română au confirmat luni că subiectele nu au avut o dificultate la fel de ridicată ca cele din anii precedenţi.

Concret, elevii de la profilul Real au avut de redactat un eseu despre particularităţile de construcţie ale unui personaj într-un text narativ de Ion Creangă, George Călinescu sau Marin Preda, în timp ce elevii de la Uman au avut de prezentat relaţia dintre două personaje dintr-un roman interbelic studiat. La al doilea subiect, unde elevii au fost nevoiţi să scrie un text argumentativ pe o temă dată, candidaţii de la Real au avut de scris despre „importanţa practicării unui sport la orice vârstă”, în timp ce candidaţii de la Uman au avut un subiect mai dificil, care ar fi putut să le pună probleme, sunt de părere profesorii.

Bacalaureat 2015. Nemţii s-au plâns de dificultatea subiectelor

La proba de Limbă Maghiară, elevii au avut de comentat o poezie de Ady Endre. La al doilea subiect au avut de comentat un text despre un scriitor maghiar, Janus Pannonius. La punctul trei au avut de comentat la alegere una din cinci balade date.

La subiectul al doilea de la Germană, elevii au avut de caracterizat un personaj din Faust de Johann Wolfgang von Goethe şi la subiectul al treilea au avut de redactat o scrisoare de angajare.

Bacalaureat 2015 Istorie Alba

Bacalaureat 2015 Istorie Arad

Bacalaureat 2015 Istorie Argeş

Bacalaureat 2015 Istorie Bacău

Bacalaureat 2015 Istorie Bihor

Bacalaureat 2015 Istorie Bistriţa-Năsăud

Bacalaureat 2015 Istorie Botoşani

Bacalaureat 2015 Istorie Braşov

Bacalaureat 2015 Istorie Brăila

Bacalaureat 2015 Istorie Bucureşti

Bacalaureat 2015 Istorie Buzău

Bacalaureat 2015 Istorie Călăraşi

Bacalaureat 2015 Istorie Caraş-Severin

Bacalaureat 2015 Istorie Cluj

Bacalaureat 2015 Istorie Constanţa

Bacalaureat 2015 Istorie Dâmboviţa

Bacalaureat 2015 Istorie Dolj

Bacalaureat 2015 Istorie Galaţi

Bacalaureat 2015 Istorie Giurgiu

Bacalaureat 2015 Istorie Gorj

Bacalaureat 2015 Istorie Hunedoara

Bacalaureat 2015 Istorie Ialomiţa

Bacalaureat 2015 Istorie Iaşi

Bacalaureat 2015 Istorie Maramureş

Bacalaureat 2015 Istorie Mehedinţi

Bacalaureat 2015 Istorie Mureş

Bacalaureat 2015 Istorie Neamţ

Bacalaureat 2015 Istorie Olt

Bacalaureat 2015 Istorie Prahova

Bacalaureat 2015 Istorie Satu Mare

Bacalaureat 2015 Istorie Sălaj

Bacalaureat 2015 Istorie Sibiu

Bacalaureat 2015 Istorie Suceava

Bacalaureat 2015 Istorie Teleorman

Bacalaureat 2015 Istorie Timiş

Bacalaureat 2015 Istorie Tulcea

Bacalaureat 2015 Istorie Vâlcea

Bacalaureat 2015 Istorie Vaslui

Bacalaureat 2015 Istorie Vrancea

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite