Simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat 2020 vor avea loc în martie. Clasa VII-a nu participă

Simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat 2020 vor avea loc în martie. Clasa VII-a nu participă

Evaluarea Naţională va avea loc în martie.(Foto: Eduard Enea)

Simularea Evaluării Naţionale 2020 va avea loc înainte de vacanţa de Paşte, în ultima săptămână din luna martie, potrivit unui proiect de ordin discutat în Consiliul de Dialog Social de la Ministerul Educaţiei. Elevii de liceu vor susţine simularea pentru Bac în luna mai.

În schimb, lucrurile nu vor sta la fel pentru clasa a VII-a care nu va da examenele după aceeaşi grilă anul viitor astfel că nu participă la simulare.

Calendarul propus pentru Simularea Evaluării Naţionale 2020 pentru elevii clasei a VIII-a este următorul:

23 martie 2020 Limba şi literatura română – probă scrisă

24 martie 2020 Matematică – probă scrisă

25 martie 2020 Limba şi literatura maternă – probă scrisă

3 aprilie 2020 Comunicarea rezultatelor la simulare Evaluare Naţională 2020

Rezultatele pe care le vor obţine elevii de clasa a VIII-a care vor susţine Evaluarea Naţională vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.

Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog. Rezultatele obţinute la simulările naţionale nu vor fi afişate şi nu vor fi făcute publice. Cei care nu vor fi mulţumiţi de testare pot da o nouă simulare în luna mai.

Proiectul de ordin prevede că fiecare inspectorat şcolar poate organiza în luna mai a anului 2020, la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ gimnazial/liceal, o simulare cu subiect unic elaborat la nivelul judeţului/municipiului Bucureşti, în scopul stimulării pregătirii elevilor în vederea susţinerii Evaluării Naţionale 2020 pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a examenului de bacalaureat naţional.

Simulare BAC 2020

Acelaşi document arată că în luna mai poate fi organizată şi simularea examenului de Bacalaureat pentru clasa a XI-a.
 
„Cel de-al doilea element de noutate este acela că în luna mai, fiecare inspectorat şcolar poate organiza o nouă simulare cu subiecte unice, elaborate la nivel judeţean. Tot atunci, în conformitate cu art. 7, alin. (1) şi alin. (2) din proiectul de ordin de ministru privind organizarea simulării Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat national, în anul şcolar 2019-2020 şi pentru aprobarea calendarului acestora, poate fi organizată şi simularea examenului de Bacalaureat pentru clasa a XI-a”, se arată în comunicat.
 
Extras din propunerea de Ordin de ministru privind organizarea simulării Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional, în anul şcolar 2019 – 2020 şi pentru aprobarea calendarului acestora.
 
„Art. 7. – (1) Fiecare inspectorat şcolar poate organiza în luna mai a anului 2020, la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ gimnazial/liceal, o simulare cu subiect unic elaborat la nivelul judeţului/municipiului Bucureşti, în scopul stimulării pregătirii elevilor în vederea susţinerii Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a examenului de bacalaureat naţional.
 
(2) Simularea din luna mai a anului 2020 de la nivelul inspectoratului şcolar poate fi organizată şi pentru elevii claselor a XI-a.” 

De asemenea, instituţia a făcut precizarea că proiectul de structură a anului şcolar 2020-2021 se află, în continuare, în dezbatere publică. Ministerul Educaţiei şi Cercetării aşteaptă propuneri pe acest subiect până în data de 17 ianuarie 2020, inclusiv.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: