Simulare BAC Istorie 2019. Ce subiecte au primit elevii de la profilul Uman

Simulare BAC Istorie 2019. Ce subiecte au primit elevii de la profilul Uman

FOTO: Arhivă Adevărul

Elevii de clasa a XI-a şi a XII-a de la profilul Uman au susţinut astăzi proba scrisă la Istorie, penultima probă din cadrul simulării pentru Bacalureat 2019.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ceea ce îi priveşte pe elevii de clasa a XII-a, aceştia au toate şansele să ia note mari, dacă au învăţat, spun dascălii, subiectele fiind foarte accesibile şi cu cerinţe clare, care respectă structura. 

Surprize neplăcute au avut în schimb elevii de clasa a XI-a, care au primit grile multe şi subiecte irelevante pentru BAC-ul din clasa a XII-a.

„Subiectele pe care le-au primit elevii de clasa a XI-a sunt irelevante şi nu au vizat competenţele. Nu îi va ajuta pentru examenul de BAC pe care îl vor susţine anul viitor. Eu sunt profesoară de Istorie de 20 de ani şi nu mi-a venit să cred când am citit subiectele. Elevii au avut foarte mult de citit, le lua o jumătate de oră doar să citească, apoi la fel de mult să identifice ce li se cerea. au avut şi eseu argumentativ de două pagini. Foarte stufos şi mult de buchisit pentru doar trei ore cât au avut la dispoziţie elevii”, este de părerea profesorul de Istorie, Iuliana Clăpescu de la Colegiul Naţional „Matei Basarab” din Capitală.

Subiecte clasa a XII-a 

Subiecte clasa a XI-a

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: