Profesorii titulari, angajaţi cu contracte pe perioadă nedeterminată

Profesorii
titulari, angajaţi cu contracte pe perioadă nedeterminată

Potrivit rezulatelor centralizate de minister la nivel naţional, cei mai mulţi candidaţi au luat la examenul scris între 7 şi 7,49FOTO: Arhiva Adevărul

Toţi candidaţii care au obţinut nota 7 sau mai mult la concursul titularizare din august 2012 se vor putea angaja pe un post la şcoala la care sunt repartizaţi, pe o perioadă nedeterminată, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Varianta este valabilă numai pentru cei care au ocupat, în baza acestor note, un post pe perioadă determinată în anul şcolar 2012-2013.

Ei vor putea încheia un contract pe perioadă nedeterminată cu unitatea de învăţământ în care sunt repartizaţi la acest moment, dacă postul e viabil şi candidaţii obţin avizul Consiliului de Administraţie.

Ministerul Educaţiei nu va trebui să aloce fonduri suplimentare pentru aceste posturi, fiindcă banii din bugetul de salarizare al profesorilor vin de la primării.

Potrivit rezulatelor centralizate de minister la nivel naţional, cei mai mulţi candidaţi au luat la examenul scris între 7 şi 7,49, peste 14%.

Însă, titularizarea a adus şi note de 1,5-2, adică profesorii au scris doar ceva în plus pe lângă punctul acordat din oficiu, chiar şi la specializări cum ar fi educaţie fizică şi sport, religie ortodoxă, psihologie ori cultură civică.

Note la fel de mici au fost obţinute şi de cei care ar fi vrut să predea limbi străine (engleză, franceză, germană), istorie, chimie, fizică sau geografie.

Pentru anul şcolar 2012-2013, au fost scoase la concurs peste 38.000 de posturi, însă doar în jur de 6.700 vizează un contract pe perioadă nedeterminată, iar aproape 31.500 sunt pe perioadă determinată, pentru suplinitori.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările