Ministrul Educaţiei: Şcolile private ar putea reduce taxele, după ce primesc bani de la stat

Ministrul Educaţiei: Şcolile private ar putea reduce taxele, după ce primesc bani de la stat

FOTO: Arhiva Adevărul

Şcolile private din învăţământul obligatoriu ar putea reduce taxele din toamnă, după ce Guvernul a decis să le aloce pentru prima dată bani din bugetul de stat, deşi legea prevede lucrul acesta încă din 2006, a anunţat, vineri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Costul mediu per elev, pe an, în învăţământul obligatoriu este de 2.500 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Educaţiei a primit, la rectificarea bugetară 670 de milioane de lei, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, vineri, la o conferinţă de presă susţinută împreună cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

După ce a prezentat situaţia alocărilor, Cîmpenu a spus că pentru prima dată, la această rectificare vor fi alocate fonduri învăţământului privat obligatoriu.

"În învăţământul privat obligatoriu sunt 35.194 de copii. Din septembrie, pentru prima dată, învăţământul privat obligatoriu va primi suma de 32,6 milioane de lei. Acest lucru trebuia rezolvat mai demult, mai ales că este prevăzut în Legea educaţiei ", a spus Sorin Cîmpeanu, citat de Mediafax

Întrebat dacă odată cu această alocare bugetară de la stat, şcolile private ar putea reduce taxele, ministrul a spus că da: "Sigur că taxele ar putea scădea odată ce vor fi alocate aceste fonduri de la bugetul de stat".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările