Guvernul a adoptat hotărârea prin care  se aprobă cuantumul minim de 100 de lei pentru bursele de merit ale elevilor

Guvernul a adoptat hotărârea prin care  se aprobă cuantumul minim de 100 de lei pentru bursele de merit ale elevilor

FOTO gov.ro

Guvernul a adoptat pentru prima dată un proiect de hotărâre prin care a fost aprobat cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii din învăţământul preuniversitar, pentru anul şcolar 2020-2021.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: „În şedinţa de astăzi, 04 decembrie 2020, a Executivului, a fost aprobată Hotărârea de Guvern prin care se stabileşte, în premieră, cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, ce pot fi acordate elevilor din învăţământul preuniversitar de stat cu frecvenţă, în anul şcolar 2020 – 2021”, a transmis, vineri, Ministerul Educaţiei. 

 

„Da, suntem pregătiţi să introducem pe lista suplimentară a ordinii de zi a şedinţei de astăzi a proiectului de hotărâre de Guvern pentru aprobarea cuantumului minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii din învăţământul preuniversitar burse care se acordă în anul şcolar 2020-2021. Pentru prima dată stabilim un cuantum minim de 100 lei, autorităţile publice locale putând să suplimenteze pentru acordarea burselor acest cuantum”, a declarat Monica Anisie, la începutul şedinţei de vineri a Executivului.
 
De altfel Societatea Academică din România (SAR), împreună cu reprezentanţii elevilor, tinerilor şi părinţilor din ţară, sindicatele din educaţie şi organizaţii din societatea civilă educaţională, au lansat luna la începutul lunii noiembrie apelul "Elevii nu vor fi lăsaţi la mila guvernării" către toate partidele care candidează în alegerile parlamentare din 6 decembrie. 
 
Pentru a combate abandonul şcolar, cât şi pentru a susţine elevii cu rezultate bune sau cei care fac performanţă într-un domeniu, s-a introdus în Legea educaţiei naţionale instrumentul burselor şcolare. Cele patru tipuri de burse şcolare (ajutor social, merit, studiu şi performanţă) se acordă de către fiecare autoritate locală în parte, pe baza unor criterii clare stabilite prin ordin de ministru, dar în nişte cuantumuri stabilite la nivel local. În privinţa acestora, legea obligă Guvernul ca anual să stabilească prin hotărâre cuantumul minim pentru fiecare tip de bursă în parte, dar până acum, acest lucru nu se întâmpla.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările