Biciclete de 600.000 de euro, furate de români, din Belgia. Gestul unui hoţ, după ce a scăpat de puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O grupare de români a furat în 2015 peste 370 de biciclete Scott dintr-un depozit din Belgia FOTO aradon
O grupare de români a furat în 2015 peste 370 de biciclete Scott dintr-un depozit din Belgia FOTO aradon

Vasile Şteţ, un membru al grupării acuzate că a furat, în 2015, biciclete de peste 600.000 de euro dintr-un depozit din Belgia, este la un pas de închisoare, chiar dacă iniţial judecătorii l-au condamnat la închisoare cu suspendare.

Totul a început în urmă cu câţiva ani, mai exact în 2015, când procurorii DIICOT au destructurat o reţea infracţională condusă de arădeanul Ştefan Fazekas, zis „Fozi”, care era acuzată că a furat din Belgia, într-o singură noapte, aproape 400 de biciclete în valoare de peste 600.000 de euro.

În urma anchetei DIICOT, 235 de biciclete au fost recuperate, dar biciclete în valoare de peste 330.000 de euro nu au mai fost recuperate, apucând să fie vândute.

În urma procesului, unii dintre membri grupării au fost condamnaţi la închisoare cu executare, iar alţii au primit închisoare cu suspendare. Printre cei care au fost condamnaţi cu suspendare a fost şi Vasile Şteţ, zis „Vasco”. 

Acesta era membru al grupării infracţionale, pe palierul execuţional, sarcinile sale constând în securizarea transportului  mărfii în România, prin escortarea lui până la frontieră, preluarea bicicletelor în ţară şi comercializarea lor în Timişoara.

Şteţ a primit doi ani de închisoare cu suspendare şi a fost obligat să achite, alături de ceilalţi membri ai grupării, prejudiciul de peste 330.000 de euro, calculat după recuperarea unei părţi din bicicletele furate. 

Pentru că nu a achitat prejudiciul, Serviciul de Probaţiune Arad a propus revocarea suspendării pedepsei aplicate lui „Vasco”. Judecătorii arădeni au admis cererea Serviciului de Probaţiune şi au transformat pedeapsa cu suspendare într-una cu executare.

„Pe parcursul termenului de supraveghere , persoana supravegheată nu a îndeplinit integral obligaţiile civile stabilite prin hotărâre şi nici nu a dovedit că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească”, au arătat procurorii în proces.

„Din actele  de la dosar instanţa reţine că persoana condamnată este de rea - credinţă în ceea ce priveşte neachitarea despăgubirilor civile. Astfel, deşi prejudiciul produs este foarte mare raportat la veniturile sale, acesta a nu iniţiat demersuri în vederea restabilirii situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunilo r, ba mai mult, a declarat că nu se simte răspunzător pentru achitarea prejudiciului. Tribunalul concluzionează, deci, că  persoana supravegheata se află în situaţia prev. de art. 96 alin. 2 Cod penal, respectiv aceea de a nu achita obligaţiile civile până la expirarea termenului de supraveghere”, a decis Tribunalul Arad.

Sentinţa nu este definitivă, fiind atacată cu apel la Curtea de Apel Timişoara, unde a fost stabilit următorul termen din proces pentru data de 17 decembrie 2020. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Hoţ specializat în furturi de biciclete de la mall, trimis în judecată de procurori. Metoda folosită de individ

Bicicletă furată cu tupeu tocmai de la etajul şapte. Cum a fost prins hoţul şi ce pedeapsă a primit 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite