Cîmpeanu, după rezultatele la Capacitate: „Au fost acuze că subiectele au fost date cu răutate”. Elevii au reuşit să se mobilizeze

Cîmpeanu, după rezultatele la Capacitate: „Au fost acuze că subiectele au fost date cu răutate”. Elevii au reuşit să se mobilizeze

Ministrul Educaţiei consideră că rezultatele la simluările de la clasa a VIII-a sunt remarcabile

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că rezultatele obţinute de elevii de clasa a VIII-a la simulările examenelor de Evaluare Naţională sunt absolut remarcabile. Statistica oficială arată că 65,6% din elevi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, 25 de elevi au obţinut medii de 10, numărul notelor de 10 la Matematică fiind de 980. 

"S-a constatat că în cazul Evaluării Naţionale au fost scoase în evidenţă calităţile elevilor care au reuşit să se mobilizeze. În aproape toate judeţele rata de promovare a fost peste 50%, cu excepţia judeţelor Vaslui şi Timiş. Unde au fost rezultate slabe trebuie concentrare pe orele remediale", a spus ministrul Educaţiei, pentru Digi24.
 
"Nu că a fost mai redus gradul de dificultate, dar cel puţin la matematică au fost acuze că subiectele au fost date cu răutate şi au fost prognosticuri că nu elevii nu vor reuşi să ia mai mult de 4. Au fost acuze că subiectele sunt mult prea dificile şi că s-ar dori rezultate mult prea slabe. Scenariile au fost că Ministerul Educaţiei ar dori rezultate mai slabe ca să renunţe la examenele naţionale".
 
Structura subiectelor a fost foarte apropiată de cea a testelor PISA, a mai spus Cîmpeanu care a adăugat că nu se va renunţa la exemenele naţionale, dimpotrivă. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările