Capacitate 2020. Patru candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă la proba de Matematică

Capacitate 2020. Patru candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă la proba de Matematică

Înainte de examene, elevii trecc printr-un triaj epidemiologic

Circa 172.500 de absolvenţii clasei a VIII-a au susţinut miercuri cea de-a doua probă scrisă  a examenului de Evaluare  Naţională, sesiunea 2-27 iunie. Prezenţa a fost de 93,1%, potrivit datelor Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei candidaţi nu au putut intra în examene pentru că au avut temperatură peste limita admisă, potrivit aceleiaşi surse. Aceştia vor susţine examenul în etapa specială din data de 30 iunie.
 
Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi patru candidaţi, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu). ”Astăzi, conform centralizării, 167 de candidaţi se aflau în izolare şi 20 de candidaţi erau spitalizaţi/se aflau în carantină.  În cazul unei candidate din judeţul Hunedoara, care acuza senzaţii de disconfort abdominal, a fost necesară intervenţia echipei SMURD care a transportat eleva la spital, unde a fost internată pentru investigaţii. Eleva va putea susţine proba scrisă la disciplina Matematică în etapa specială a examenului de Evaluare Naţională – 2020”, potrivit comunicatului MEC. 
 
Mâine, 18 iunie, 10.311 elevi  vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă.
 
Primele rezultate vor fi afişate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. 
 
În conformitate cu prevederile art.5 şi ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD), precum şi cu solicitarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.
 
Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). 
 
În acest caz, al depunerii contestaţiilor, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. 
 
Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. 
 
Rezultatele finale vor fi anunţate sâmbătă, 27 iunie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: