Evaluarea Naţională 2020. Rezolvarea subiectelor la Matematică DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul de Matematică Cătălin Osiceanu a oferit rezolvarea subiectelor de anul acesta la examenul de Evaluare Naţională, proba de Matematică. Dascălii susţin că subiectele primite de elevi astăzi în cadrul Evaluării Naţionale sunt de dificultate medie.

„Subiectele I şi II sunt foarte uşoare, chiar  uşoare decât în anii anteriori. Nu au dificultăţi majore. Asta ar însemna un 7, un 7 se poate lua extrem de uşor. Şi un 5 se poate lua extrem de uşor, ca în fiecare an. Singurele probleme apar la subiectul III, la problemele de geometrie plană şi în spaţiu. Problema de geometrie în spaţiu e mai uşoară, nu ridică probleme. Problema de geometrie plană are două puncte mai  dificile, să vedem cum vor fi judecate. Deci, după părerea mea chiar şi nota 8 se poate lua extrem de uşor, chiar 8,50, nota 10 mai greuţ, dar eu mă aştept să fie foarte multe note de 10 la nivelul ţării. Oricum, ministerul s-a ţinut de cuvânt şi a dat la examene subiecte la fel cu cele din testele de antrenament – cele 40 de teste de antrenament – nu a pus nimic din materia de semestrul al II-lea cum era normal să nu pună şi aşa a şi anunţat şi sunt de dificultate mai mică decât în anii anteriori”, a explicat profesorul Ştefan Vlaston

Când vin rezultatele

Primele rezultate ale examenului de Evaluare Naţională vor fi comunicate marţi, 22 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen), iar contestaţiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). 

Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii sau reprezentanţii legali ai acestora. 

Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 27 iunie.

Evaluare Naţională 2020. Re... by Jose on Scribd

REZOLVAREA SUBIECTELOR

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite