BACALAUREAT 2014 A patra lecţie la Matematică, pentru profilul Tehnologic, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 A patra lecţie la Matematică, pentru profilul Tehnologic, la Adevărul Live 

Campania „Adevărul te meditează şi te premiază” a continuat marţi cu o nouă lecţie la Matematică, a patra, pentru cei de la profilul Tehnologic, susţinută de profesorul Costel Chiteş, de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, de asemenea lector dr. la Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Profesorul Chiteş le-a prezentat elevilor care se pregătesc pentru Bacalaureat o variantă de subiecte creată special pentru emisiunea Adevărul Live.

Subiectul de Tehnologic este mai la îndemâna elevilor de la acest profil de când Ministerul a aprobat mai multe variante la Matematică, a spus profesorul.

"Subiectul pe care l-am rezolvat este un pic mai uşor decât cel care s-a dat în 2012, am încercat să evidenţiez câteva probleme practice, să le arăt elevilor frumuseţea matematicii, transdisciplinaritatea ei", a spus profesorul.

Chiteş a lăudat încercările de transdisciplinaritate din Occident. "Elevii de acum au avut prilejul să se formeze mult mai bine în materiile transdisciplinare decât generaţiile anterioare, sunt mai multe oportunităţi", a explicat Chiteş. 

Profesorul a mai spus că Matematica are darul de a se putea strecura în toate domeniile cunoaşterii.

Găsiţi mai jos atât problemele propuse de dascăl, cât şi soluţiile de rezolvare propuse, ce vor fi discutate pe larg în cadrul emisiunii.

Aceasta este a patra lecţie video la matematică din cadrul campaniei "Adevărul te meditează şi te premiază", ca va oferi tinerilor care se pregătesc pentru Bacalaureat peste 40 de lecţii video până la finele lunii iunie.

Subiect si solutii_M2_Tehnologic

Profesorul Troie a discutat joi pe variantele de subiecte primite de elevii de la profilul Ştiinţele Naturii din anul 2010, subiecte ce se găsesc şi pe site-ul subiecte.edu.ro, în cadrul celei de-a treia lecţii video pentru Matematică.

Tot săptămâna trecută, miercuri, profesorul de Matematică de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală, Costel Chiteş, de asemenea lector dr. la Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti, a pregătit şi a rezolvat în direct la Adevărul Live o variantă cu subiecte pentru elevii de la profilul Mate-Info.

Iar luni, profesorul de matematică Adrian Troie, director adjunct al Colegiului Naţional "Sf. Sava" din Capitală, a arătat cum trebuie rezolvat un subiect de Mate-Info şi care sunt greşelile pe care le fac elevii la acest gen de subiect.

Lecţii de consiliere pentru Bac

Începând de luni, 14 aprilie, şi până la sfârşitul lunii iunie, vor fi disponibile pe platforma Bacalaureat 2014, integrată în secţiunea Educaţie de pe adevarul.ro, 40 de lecţii video. 

Profesori de la licee de top din Bucureşti le vor arăta elevilor cum trebuie rezolvate subiectele de la examen şi ce ar trebui să înveţe.

Săptămâna trecută am avut patru lecţii video de consiliere pentru cei care se pregătesc de Bacalaureat, iar în urmă cu două săptămâni am prezentat lecţiile la Limba şi Literatura Română, predate de profesoara Iulia Pop, care le-a explicat elevilor cum trebuie rezolvate subiectele de la Bacalaureat, ce fel de cerinţe vor primi şi cum ar trebui abordate acestea.

De asemenea, la Adevărul Live vor fi şi lecţii video destinate pregătirii pentru toate probele orale şi pentru proba scrisă la alegere.

Meditaţii video pentru Evaluarea Naţională

Elevii de clasa a VIII-a vor putea găsi în secţiunea Educaţie de pe adevarul.ro şapte lecţii video, de la sfârşitul lui aprilie şi până la finalul lunii mai. Două dintre acestea vor fi de pregătire teoretică pentru cele două probe (Română şi Matematică) şi cinci de consiliere, de la pregătirea psihică pentru primul examen naţional serios până la completarea corectă a fişei de înscriere la liceu şi alegerea profilului liceului.

Consiliere pentru elevi

Dintre cele 40 de lecţii de pe adevarul.ro, 10 vizează partea de consiliere şi sunt oferite de specialişti care au lucrat cu liceeni în anii trecuţi şi care i-au ajutat să promoveze cu succes testele naţionale. Consilierii le vor spune elevilor cum să se organizeze ca să înveţe toată materia, cum să facă faţă stresului, cum să comunice cu profesorii şi cu părinţii sau cum să se pregătească psihic şi fizic pentru a face faţă unei lungi perioade de examene.

Marele premiu: 1.000 de euro

În cadrul acestei campanii, Adevărul a pregătit şi o serie de premii pentru elevi.

Pentru a participa, trebuie să accesaţi acest link şi să vă înscrieţi în secţiunea Bacalaureat 2014 pe adevarul.ro cu un eseu motivaţional pe tema “Care este visul tău?”, să strângeţi cât mai multe like-uri şi share-uri şi, astfel, puteţi câştiga premii Biocebral ce vă vor da energie pe toată perioada examenelor, dar mai ales marele premiu în valoare de 1000 Euro!

Dorim participanţilor mult succes şi mult spor la învăţat!


Pe aceeaşi temă:

BACALAUREAT 2014 A doua lecţie la Matematică, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie video la Matematică: cum pot fi evitate cele mai comune greşeli în rezolvarea exerciţiilor

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de consiliere: „Un copil încurajat să-şi găsească chemarea e un adult de succes”

BACALAUREAT 2014 A doua lecţie de consiliere: „Ar trebui să existe şcoli pentru părinţi”

BACALAUREAT 2014 VIDEO A treia lecţie de consiliere: La şcoală, profesorii iau locul părinţilor elevilor

BACALAUREAT 2014 A patra lecţie de consiliere despre frica de eşec şi orientarea în carieră, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de Română cu profesoara Iulia Pop de la Colegiul „Sf. Sava“, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A doua lecţie la Română, despre eseul literar, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A treia lecţie la Română, pentru elevii de la Real, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A patra lecţie la Română, pentru elevii de la Real, la Adevărul Live

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările