Bani de uniforme şcolare: „Priorităţile sunt altele acum“

Bani de uniforme şcolare: „Priorităţile sunt altele acum“

Subiectul uniformelor elevilor revine în actualitate

Senatul a aprobat, în calitate de primă Cameră sesizată, un proiect prin care, în fiecare an, vor fi acordaţi câte 350 de lei fiecărui elev din învăţământul preuniversitar de stat pentru procurarea uniformei şcolare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul de lege este iniţiativa senatorului PMP Cătălin Lucian şi ar urma să modifice Legea nr. 35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ. Potrivit unui amendament adus de senatorul PSD Ecaterina Andronescu, consiliile profesorale, cu acordul reprezentanţilor părinţilor şi consultarea elevilor, ar urma să stabilească modelul respectivei uniforme.
 
Sumele necesare pentru aplicarea actului normativ ar urma să fie asigurate din bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Dacă va fi aprobat şi de Camera Deputaţilor – în calitate de for decizional – noua reglementare ar urma să fie pusă în practică începând cu anul şcolar 2021-2022.
 
Deşi admit că orice sumă de bani venită în sprijinul copiilor şi al educaţiei lor este bine-venită, reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Prreuniversitar – FNAIPP – sunt de părere că priorităţile educaţiei sunt altele în acest moment. „Este o iniţiativă utilă, dar nu şi oportună. Pentru că, în primul rând, situaţia privind uniformele şcolare este legiferată: fiecare unitate şcolară poate hotărî purtarea sau nu a uniformei şcolare în unitatea respectivă. Or, în condiţiile date, nu cred că trebuia reglementat la nivel de Parlament acest lucru”, explică Eugen Ilea, vicepreşedintele FNAPIP.
 
În al doilea rând, mai spune acesta, nu e cazul să ne ocupăm de aşa ceva acum. „Mai importantă este sănătatea copiilor noştri şi deschiderea anului şcolar. Avem nevoie de investiţii în infrastructura şcolară, în condiţiile în care trecem printr-o pandemie. Priorităţile sunt altele, iar în momentul în care vii cu o legiferare prin care aloci clar bani de uniforme, înseamnă că şi uniforma devine obligatorie”, a conchis reprezentantul părinţilor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: