WSJ: CEO-ul Binance pledează vinovat de spălare de bani și va demisiona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bursa de cripto va trebui să plătească amenzi în valoare de 4,3 miliarde de dolari, notează WSJ.

Changpeng Zhao. Foto: EPA-EFE
Changpeng Zhao. Foto: EPA-EFE

UPDATE CEO-ul platformei de criptomonede Binance, Changpeng Zhao, a anunțat că și-a dat demisia, iar Richard Teng i-a luat locul.

ȘTIRE INIȚIALĂ CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, plănuiește să demisioneze și să pledeze vinovat pentru infracțiunea de spălare de bani, a relatat The Wall Street Journal, citând surse. Potrivit acestora, Zhao urmează să apară marți în instanță și să-și recunoască vinovăția. Bursa de criptomonede va trebui, de asemenea, să plătească amenzi în valoare de 4,3 miliarde de dolari. Zhao a fost de acord cu acest lucru, după cum spun sursele, ca parte a unui acord care va permite companiei să își continue activitatea.

Anterior, Comisia pentru Valori Mobiliare din SUA a intentat un proces împotriva Binance și a CEO-ului său Changpeng Zhao. Autoritatea de reglementare acuză managementul platformei de criptomonede de tranzacții cu valori mobiliare fără înregistrarea corespunzătoare și induce în eroare investitorii cu privire la mecanismele de supraveghere. În plus, în declarație se subliniază că Binance și Changpeng Zhao au menționat public că clienților americani li se interziceau tranzacții pe bursă, în timp ce, în realitate, se presupune că și-au ocolit propriile controale și le-au permis în secret clienților americani să participe la tranzacționare.

Binance este cea mai importantă platformă de tranzacționare cu active digitale din lume. A fost fondată în 2017 de un cetățean originar din China, Changpeng Zhao. 

În 2021, autoritățile chineze au blocat site-ul web și aplicația mobilă Binance, ceea ce a reprezentat un alt pas al guvernului pentru a combate furnizarea de servicii de tranzacții cu criptomonede.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite