Welt: Germania s-ar putea confrunta cu o penurie severă de energie în 2030. Penele de curent vor deveni frecvente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit publicației, până în 2030 deficitul energetic va crește la 30 GW, valoare echivalentă cu producția a 30 de centrale termice mari.

Penele de curent, o realitate posibil tot mai prezentă, în Germania. Foto: Arhiva Adevărul
Penele de curent, o realitate posibil tot mai prezentă, în Germania. Foto: Arhiva Adevărul

Germania s-ar putea confrunta cu o penurie de energie electrică de 4 GW în 2025, care va crește la 30 GW până în 2030, a scris sâmbătă ziarul  Welt am Sonntag, invocând prognoza experților de la compania internațională de consultanță McKinsey.

Astfel, suntem pe drumul către o lipsă semnificativă [de energie electrică]: 30 GW corespund capacității a 30 de centrale termice mari”, se arată în raport. „Penele de curent în 2030 vor avea loc în total de aproape 100 de ori. Cea mai lungă fază ar putea dura aproximativ 21 de ore”, se spune.

Ziarul a reamintit că la sfârșitul lunii ianuarie, Agenția Federală de Rețea (regulatorul german din domeniu) a anunțat furnizarea fiabilă de energie electrică pentru Germania până în 2031. Autoritatea de reglementare și-a făcut calculele ținând cont de capacități, inclusiv centralele electrice pe gaz, depozitele subterane de gaz și instalațiile de alimentare de urgență. Potrivit acestuia, nu ar trebui să existe o penurie chiar dacă Germania va renunța la  energia prusă în centrale cu cărbuni în 2030.

Astfel, raportul McKinsey intră în conflict cu prognoza agenției federale. 

La sfârșitul lunii februarie , ziarul Bild a raportat că Ministerul Economiei din Germania, împreună cu Ministerul Construcțiilor și Dezvoltării Urbane din Germania, lucrează la un proiect de lege care interzice instalarea de noi sisteme de încălzire pe gaz și păcură din 2024. În acest sens, este planificată instalarea a până la 10 milioane de pompe de căldură, dar care funcționează cu energie electrică, iar în acest sens, consumul de energie electrică va crește semnificativ. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite