Industria germană se teme de întreruperi bruște de curent în timpul iernii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe fondul crizei energetice, reprezentanții industriei germane  și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibilele întreruperi de curent în iarna viitoare.

Rețele de energie. Sursa: Shutterstock
Rețele de energie. Sursa: Shutterstock

"Sursa de alimentare cu energie se confruntă cu probleme și stabilitatea ei este din ce în ce mai periclitată, mai ales acum, iarna. Din păcate, acest lucru nu a fost o surpriză, dar ar trebui să ne temem", a declarat  Franziska Erdle, directorul general al asociației metalelor .

"Credem că este greșit că guvernul federal a lăsat în mod deliberat acest instrument (ordinul de închidere) din mâinile sale", a adăugat ea. Regulamentul care permitea intervenția statului în procedurile de furnizare a energie electrice a stat la baza acordurilor contractuale de întrerupere a energiei electrice între companiile industriale și operatorii de rețele electrice. Companiile au suferit 61 de întreruperi în acest an și numai anul trecut pentru a asigura stabilitatea generală a rețelei, potrivit Uniunii Industriale Germane. Cu toate acestea, întrucât Comisia Europeană a constatat o denaturare a concurenței prin acest instrument, regulamentul a fost abrogat în iulie anul acesta.

Acum, potrivit ziarului, operatorii de rețea pot opri electricitatea doar pe baza legislației în vigoare în Germania. Cu toate acestea, aceste măsuri pot afecta brusc toți consumatorii de energie electrică fără pregătire. „Dacă lacuna din legislație nu este eliminată cât mai curând posibil prin cele mai voluntare măsuri posibile cu un timp suficient, există riscul unei opriri în cascadă foarte puternice în această iarnă, în conformitate cu paragraful 13.2 din legea energiei, când exploatarea a reţelei este împiedicată”, a avertizat specialistul.pe probleme de energie ale Asociaţiei Industriei Chimice Heinrich Nachtsheim.

Totodată, asociația a subliniat că în prezent există riscul unei opriri bruște a producției din cauza lipsei de reglare a sarcinilor comutate. „Dar acest lucru nu numai că crește costurile, ci creează și riscul de deteriorare fizică a instalațiilor de producție”, a conchis asociația.

Anterior, Oficiul Federal de Statistică al Germaniei a raportat că inflația din Germania a accelerat în octombrie și a atins un record de 10,4%. Bundesbank a avertizat în raportul său că economia germană este în pragul unei recesiuni. Criza energetică din Uniunea Europeană s-a agravat la începutul lunii iulie, când au apărut primele întreruperi ale aprovizionării cu gaze din Rusia. După aceea, Comisia Europeană a cerut țărilor UE să se pregătească pentru o oprire completă a livrărilor din Federația Rusă și să pună în aplicare un plan de reducere voluntară a consumului de gaze de către statele comunitare cu 15% pentru perioada de la 1 august. 2022 până la 31 martie 2023. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite