Articol publicitar

Vrei să ai facturi mai mici la gaze? 5 sfaturi de urmat!

Publicat:
Ultima actualizare:

Europa se confruntă cu cea mai acută criză energetică din ultimele decenii. Situația este amplificată de confictul din Ucraina, care pune presiune pe volumele de gaz disponibile pentru achiziționare. 

Economii la factura de energie ENGIE jpg

O cantitate insuficientă de gaz duce inevitabil la un preț de achiziție mai mare. Deoarece mai mulți furnizori au nevoie de gaz pentru clienții lor, prețul crește, gazul fiind achiziționat de cel care oferă cel mai mare preț. În România, prețul de vânzare a gazelor naturale către clienții casnici este plafonat la 0,31 lei/ kWh (TVA inclus), fiind mult mai mic decât prețul de pe piața liberă. Chiar și cu această măsură de sprijin, ne întrebăm cât va fi următoarea noastră factură la gaze naturale?

Răspunsul la întrebare este: pe măsura consumului pe care îl vom avea. Pentru că singura modalitate de a controla valoarea facturilor este să avem grijă de consumul de gaze naturale și să încercăm să îl reducem. Iată câteva sfaturi simple, oferite de ENGIE Romania, furnizor de gaze naturale și servicii tehnice, care ne vor ajuta să evităm risipa și să rămânem cu mai mulți bani în buzunar.

#1. Atunci când îți alegi temperatura din casă, nu uita că fiecare grad în minus setat la termostat îți reduce consumul cu până la 5%. Două grade în minus în casă înseamnă 10% reducere!

ENGIE Romania, reducere consum de gaze naturale jpg

#2. Dacă ai o centrală veche și ai posibilitatea să o înlocuiești, trebuie să știi că una nouă, în condensație, consumă cu până la 20% mai puțin. O centrală nouă este o investiție, dar, pe termen lung, vei putea face o economie importantă la consumul de energie. În plus, nu uita că centrala trebuie verificată periodic de un tehnician autorizat.

#3. Nu opri centrala dacă pleci de acasă pentru puțin timp. Locuința se va răci brusc și va fi nevoie de mai multă energie să o încălzești la loc. Dacă pleci pentru mai mult de 24 de ore, e bine să reduci temperatura la 16°C. 

#4. Folosește un capac atunci când gătești. Căldura se va păstra în interiorul vasului, iar mâncarea se va găti mai repede, cu un consum de energie redus. Dacă este posibil, alege să gătești două preparate la cuptor în același timp.

#5. Alege să înlocuiești baia în cadă cu dușul rapid. Vei consuma, astfel, mai puțină energie.

Nu uita! Cea mai ieftină energie este cea pe care nu o consumăm!

Pentru alte sfaturi utile, intră pe engie.ro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite