Volkswagen le cere angajaţilor să nu mai mănânce faimoşii currywurst, pe care chiar compania îi produce. Cum arată mâncarea şi de ce este scoasă din meniu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Volkswagen le cere angajaţilor să nu mai mănânce faimoşii currywurst, pe care chiar compania îi produce, potrivit unei circulare interne, care precizează şi motivul pentru care produsul nu se va mai afla în meniul cantinei de la Wolfsburg.

Currywurst este o specialitate gastronomică berlineză – cârnat feliat acoperit cu pudră de curry şi ketchup – care are şi o zi naţională ce îi este dedicată. Dintre cele 1.500 de varietăţi de cârnaţi din Germania, currywurst este dintre cele mai deosebite, fiind servit adeseori pe o farfurie din carton alături de chipsuri, scrie DPA, citând dailysabah.com

Pe lângă automobile, Volkswagen produce şi currywurst. În 2017, Volkswagen a produs 6,7 milioane de cârnaţi currywurst, 40% fiind consumaţi doar la fabricile germane Volkswagen, mai mult decât automobilele vândute la nivel global în acel an de constructorul german.

currywurst FOTO Shutterstock

Potrivit unui document intern, peste câteva săptămâni, atunci când angajaţii de la uzina de la Wolfsburg vor reveni din vacanţa de vară, vor constata că toate felurile servite la cantină vor fi fără carne. Cu toate acestea, peştele va continua să fie servit din când în când, scrie Agerpres.

Mulţi angajaţi şi-au exprimat preferinţa pentru alternative vegetariene şi vegane, susţine documentul intern, adăugând că o reducere a consumului de carne ajută de asemenea la protejarea mediului înconjurător.

“Vremea când bucătăria vegetariană era tratată la fel ca bucătăria soacrei a apus în sfârşit”, a declarat un purtător de cuvânt de la Federaţia hotelurilor şi restaurantelor din Germania (Dehoga).

Un meniu fără carne a fost deja introdus cu succes la birourile Volkswagen din oraşul Hanovra.

Însă carnivorii de la Volkswagen nu trebuie să dispere. Currywurst vor fi în continuare disponibili la vânzătorii ambulanţi de peste drum de uzina de la Wolfsburg, la fel ca şi în aproape toată Germania.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite