Virgil Popescu: România reiterează intenţia de a include gazoductul BRUA în planul de extindere a Coridorului de Sud de Gaze către Balcani şi Europa Centrală

0
0
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, aflat la Baku, a discutat miercuri cu preşedintele Republicii Azerbaidjan, despre colaborarea în domeniul energiei şi aprovizionarea Europei cu gaze azere.

„Astăzi (miercuri - n. r.) am avut o discuţie cu Ilham Aliyev, preşedintele Republicii Azerbaidjan. În cadrul conversaţiei s-a subliniat că relaţiile dintre cele două state se bazează pe principiile parteneriatului strategic şi, în acest sens, s-a remarcat importanţa Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic. Preşedintele Aliyev şi-a exprimat încrederea că vizita mea va contribui la extinderea cooperării în domeniul energiei între ţările noastre", a precizat mnistrul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, s-a discutat şi despre relaţiile dintre Azerbaidjan şi UE, iar preşedintele azer a subliniat dezvoltarea cu succes a acestor relaţii şi a remarcat că semnarea documentelor privind parteneriatul strategic între Azerbaidjan şi alte 9 state membre UE este un bun indicator în acest sens.

„Ca reprezentant al Guvernului României i-am mulţumit pentru efortul uriaş pe care îl face pentru implementarea Coridorului sudic al gazelor şi pentru contribuţia semnificativă în ceea ce priveşte securitatea aprovizionării cu gaze a Europei. De asemenea, am transmis că a doua fază de dezvoltare a Coridorului sudic al gazelor ar fi o contribuţie remarcabil de valoroasă la consolidarea securităţii energetice a Europei. România reiterează intenţia de a include infrastructura de transport oferită de Interconectorul România-Bulgaria şi gazoductul BRUA în planul de extindere a Coridorului de Sud de Gaze către Balcani şi Europa Centrală", a continuat oficialul guvernamental.

De asemenea, Popescu i-a transmis preşedintelui azer că salută extinderea activităţii companiei azere SOCAR în ţara noastră şi a transmis deschiderea de a face proiecte comune de investiţii în domeniul energiei atât în România, cât şi în Azerbaidjan.

„Mâine (joi - n.r.) voi avea, la Baku, alte întâlniri importante cu oficiali azeri", a mai spus ministrul Energiei.

Citeşte şi: Virgil Popescu: România, dispusă să pună pe masă conducta BRUA pentru a aduce în Europa gaze din Azerbaidjan

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite