Viitorul ministru de Finanţe: Nu luăm în calcul amânarea creşterii pensiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Eduard Enea
Florin Cîţu FOTO Eduard Enea

Florin Cîţu, ministrul propus pentru finanţe în guvernul lui Ludovic Orban, a declarat marţi seară la Digi24 că nu ia încalcul amânarea calendarului de mărire a pensiilor în 2020, prevăzut de Legea pensiilor promovată de PSD. Legea prevede o creştere de 40% a pensiilor în septembrie 2020.

„Deocamdată nu luăm în calcul acest scenariu. Noi am luat de bună ce a spus ministrul finanţelor publice şi ce au spus toţi cei de la PSD, că sunt bani de pensii şi salarii. Dacă nu sunt, vom vedea când vom ajunge acolo, dar ei spun că sunt bani de pensii şi salarii, deci nu avem de ce să ne uităm la acest scenariu”, a spus Florin Cîţu la Digi 24.

„Noi am luat de bună ce a spus PSD, că sunt bani pentru pensii şi salarii. N-o să dăm veşti proaste populaţiei”, a mai spus ministrul propus la Finanţe.

Întrebat cum are de gând să echilibreze bugetul dacă nu se umblă la pensii şi salarii, ministrul propus pentru finanţe a explicat că în bugetul din 2019 sunt 21 de miliarde de lei care pleacă de la bugetul de stat către companiile de stat, în condiţiile în care acestea ar trebui să se finanţeze 100 la 100 din venituri proprii. „Aici este o ciudăţenie. Trebuie să ne uităm cum de ajung aceşti bani la aceste companii. În acelaşi timp, vorbim de fonduri europene, care vor avea importanţă în construirea viitorului buget”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite