Liberalii vor să scoată „taxa pe lăcomie”. Se vor lua măsuri şi în privinţa administratorilor de pensii private

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Economistul liberal Florin Cîţu, propus la şefia Ministerului Finanţelor şi respins după ce a primit aviz negativ, consideră că trebuie eliminată din legislaţie taxa pe activele băncilor, pentru că este o intervenţie directă în politica comercială a acestor instituţii, impunându-se luarea unor astfel de măsuri şi în privinţa administratorilor de pensii private.

"Taxa pe activele bancare trebuie eliminată pentru că acolo nu este vorba doar de o taxă pe activele bancare, este o intervenţie directă a statului în politica comercială a băncilor iar acest lucru nu poate să existe într-o economie liberală. În acelaşi timp ne vom uita şi la ce se întâmplă pentru administratorii de pensii private. Şi acolo acele cerinţele de capital nu îşi au rostul", a spus Florin Cîţu, argumentând că această taxă a afectat negativ sectorul bancar.

Subliniind că vor avea loc discuţii cu orifialii BNR şi ai sistemului bancar, Florin Cîţu a spus că în buget era trecută o sumă de 1,2 miliarde de lei reprezentând profit în sectorul bancar, dar că la rectificare era trecută o sumă negativă, de -56,5 de milioane de lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite