Viitorul investiţiilor Nissan la fabrica din Marea Britanie depinde de acordul pentru Brexit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitorul investiţiilor Nissan la cea mai mare fabrică de automobile din Marea Britanie va depinde de termenii acordului cu Uniunea Europeană referitor la Brexit, în domeniul vamal, al comerţului şi al circulaţiei libere a bunurilor, a declarat directorul general al alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn.

„Întrebarea este ce se va întâmpla în privinţa vamei, ce se va întâmpla în privinţa comerţului şi a circulaţiei, în special a bunurilor”, a spus Ghosn, potrivit Reuters, citat de News.ro. El a arătat că aceste elemente vor determina cum şi cât de mult va investi Nissan în Marea Britanie, în special pentru piaţa europeană.

Fabrica Nissan din Sunderland, oraş situat în nordul Angliei, a construit anul trecut aproape o treime din cele 1,6 milioane de automobile produse în Marea Britanie şi a fost recunoscută ca fiind una dintre cele mai eficiente din Europa. În fabric sunt fabricate popularele SUV-uri Qashqai.

Cea mai mare parte a automobilelor produse de Nissan la Sunderland sunt exportate în Europa, iar Ghosn a declarat pentru BBC că Nissan şi alte companii aşteaptă să vadă rezultatul discuţiilor referitoare la Brexit, înainte de a lua decizii legate de investiţii.

Nissan a investit circa patru miliarde de lire sterline în baza de producţia britanică şi aşteaptă cu interes discuţiile oficiale referitoare la divorţul Marii Britanii de UE.

Sondajele în rândul companiilor şi datele din industrie arată scăderea încrederii în economia britanică, după referendumul din 23 iunie. Banca Angliei a redus dobânzile şi a anunţat extinderea programului de suplimentare a lichidităţilor, pentru susţinerea economiei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite