VIDEO Dragoş Tănase, directorul RMGC: „Nu vedem niciun motiv ca proiectul Roşia Montană să nu fie aprobat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Tănase, directorul general al RMGC, susţine că acţionarii s-au săturat de vorbe, vor să vadă fapte, adică demararea proiectului Roşia Montană FOTO Mediafax
Dragoş Tănase, directorul general al RMGC, susţine că acţionarii s-au săturat de vorbe, vor să vadă fapte, adică demararea proiectului Roşia Montană FOTO Mediafax

Roşia Montană va fi un model de dezvoltare minieră, dacă proiectul se va implementa, acesta va deveni un model de dezvoltare pentru alte exploatări din Munţii Apuseni, a declarat Dragoş Tănase, directorul general al Roşia Montană Gold Corporation, la Digi24.

„Există un proiect tehnic gândit la cel mai înalt nivel tehnologic, astfel încât să existe zero riscuri de accident. Există garanţiile de proiectare, ca să nu se întâmple niciun accident“, a subliniat el, în emisiunea „Kilometrul 0“ de la Digi24.

„Roşia Montană va fi un model de dezvoltare minieră. România are multe resurse şi eu garantez că dacă proiectul se va implementa, el va deveni un model de dezvoltare, astfel încât România va spune da, putem să exploatăm şi celelalte resurse din Munţii Apuseni, pentru că suntem o ţară bogată în resurse, dacă implementăm aceleaşi tehnologii ca la Roşia Montană“, a declarat Dragoş Tănase. 

„Nu vedem niciun motiv ca acest proiect să nu fie aprobat“, a mai declarat Dragoş Tănase.

Întrebat dacă ia în calcul renunţarea la proiect, Dragoş Tănase a răspuns: „Dacă acţionarii ajung la concluzia că au aşteptat destul fără să primească un răspuns, ei vor decide ce este de făcut. Investitorii s-au săturat de declaraţii, vor să vadă fapte, că se drumul la economie şi se dă de lucru la oameni“, a adăugat el.

Directorul Roşia Montană Gold Corporation a mai spus că mulţi dintre cei care se opun exploatării aurului cu cianuri sunt slab pregătiţi sau au primit date trunchiate despre proiectul minier. El a mai povestit în aceeaşi emisiune că între anii 1991 şi 1994 era student la ASE şi participa la proteste, în Bucureşti, explicând că nu ştia pe atunci ce se întâmpla în cocietatea pe care o conduce în prezent. 

Vă mai recomandăm

Proiectul Roşia Montană: Şova, Maior şi Cazanciuc, audiaţi azi în Parlament. Ministrul delegat pentru Marile Proiecte, Dan Şova, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, şi directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, vor fi audiaţi luni, în Parlament, pe tema proiectului de la Roşia Montană.

FOTO Fost parlamentar PDL, huiduit şi alungat de la un miting de protest faţă de proiectul Roşia Montană. Fostul deputat PDL Corneliu Olar a fost huiduit şi alungat de la mitingul organizat duminică în oraşul Cîmpeni faţă de proiectul minier de la Roşia Montană. Sutele de manifestanţi i-au reclamat intenţiile de confiscare politică a protestului.

STENOGRAME - BOMBĂ PSD Iaşi aruncă Roşia în capul guvernului Ponta. Vicele filialei municipale a PSD Iaşi a reuşit să genereze un scandal politic naţional. Marius Ostaficiuc le-a ordonat colegilor mai tineri să se infiltreze la un protest la adresa şefului său de partid, primarul Gheorghe Nichita, manipulând masele spre cel mai fierbinte subiect al propriului guvern: Roşia Montană.

Băsescu: „Soros nu trimite ONG-urile în stradă“. Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, la Pro TV, că miliardarul american de origine maghiară nu e implicat în organizarea protestelor la adresa proiectului Roşia Montană.

FOTO VIDEO Protest cu roşii pentru Roşia Montană. Clujenii au stors mai multe roşii pe fotografia ministrului Culturii. Aproximativ 2.000 de clujeni protestează şi azi, 29 septembrie, pe Bulevardul Eroilor din Cluj Napoca. Faţă de dăţile trecute, manifestanţii s-au adunat pe Bulevardul Eroilor, nu în Piaţa Unirii, şi au adus o pungă de roşii pe care le-au aruncat  într-un portret al ministrului Culturii, Daniel Barbu. Pe fotografie era scris „Barbarul“ şi „ministrul sfârşitului culturii”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite