Verbund pune în funcţiune parcul eolian de 225 MW de la Casimcea, o investiţie de 380 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul Verbund, cel mai mare producător de electricitate din Austria, a anunţat punerea în funcţiune a parcului eolian de 225 MW realizat la Casimcea, judeţul Tulcea, în apropierea Mării Negre, potrivit unui comunicat.

„Aproximativ jumătate din parcul eolian de 225 MW este conectat la reţea, alte turbine eoliene urmând să fie conectate până în 2014. Volumul de investiţii este de 380 de milioane de euro. Realizarea următoarei trepte de dezvoltare este planificată pentru începutul anului 2014”, se arată în comunicat.

"Energia eoliană este completarea ideală pentru hidroenergie, pe care se concentrează producţia noastră, iar România oferă condiţii cadru bune pentru investiţia noastră", a declarat directorul executiv Wolfgang Anzengruber la deschiderea oficială din Bucureşti.

Condiţiile de vânt sunt la fel de favorabile ca cele de la Marea Nordului din Germania.

Potrivit companiei, 88 de turbine eoliene pot produce anual în total 540 GWh de energie electrică, furnizând energie curată către circa 350.000 de gospodării din Român ia. Injectarea energiei eoliene curate în reţeaua românească de curent este asigurată de staţia electrică de 400 kV construită de Verbund. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite