Dividende fantastice la Romgaz: peste un miliard de lei, împărţiţi între Ministerul Economiei şi Fondul Proprietatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Societatea de stat este programată să listeze la bursă în acest an un procent de 15% din propriile titluri
Societatea de stat este programată să listeze la bursă în acest an un procent de 15% din propriile titluri

Romgaz va acorda dividende de 1,06 miliarde lei aferente profitului net înregistrat anul trecut, mai mari cu 13%, Ministerul Economiei urmând să încaseze 901,1 milioane lei, iar Fondul Proprietatea suma de 158,9 milioane lei.

Compania a realizat anul trecut un profit net de 1,24 miliarde lei, în urcare cu aproximativ 20% faţă de 2011.

"Ministerul Economiei va încasa dividende cuvenite anului 2012 în valoare de 901,17 milioane lei, iar Fondul Proprietatea va încasa dividende de 158,94 milioane lei, cuvenite cotei de 15%", se arată într-un comunicat al producătorului de gaze.

Producătorul de gaze naturale a încheiat 2012 cu afaceri de 3,84 miliarde lei, mai mici cu 8% faţă de anul anterior.

Romgaz a realizat anul trecut investiţii de 519 milioane lei, exclusiv din surse proprii, care au vizat în principal explorarea geologică pentru descoperirea de noi rezerve de gaze naturale, lucrări de foraj, susţinerea capacităţii de înmagazinare, lucrări de protecţia mediului, retehnologizare, dotări, studii sau proiecte.

Compania a devenit şi producător de electricitate la începutul acestui an, prin preluarea termocentralei Iernut, în contul unor datorii ale Elcen.

Ministerul Economiei deţine 85% dintre acţiunile Romgaz, iar FP restul de 15%. Compania este programată pentru listarea la bursă în acest an, cu un procent de 15%.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri