Ungaria şi România au avut cele mai mari creşteri economice din UE, în trimestrul al doilea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ungaria şi România au înregistrat cele mai mari ritmuri de creştere economică din Uniunea Europeană, în trimestrul al doilea, arată o estimare publicată vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Atât în Uniunea Europeană, cât şi în zona euro, produsul intern brut a crescut cu 0,2% în trimestrul doi al acestui an, comparativ cu trimestrul anterior, arată estimările preliminare publicate de Eurostat. Aceasta a fost o încetinire generală, după ce în primul trimestru PIB-ul a crescut cu 0,5% în UE şi cu 0,4% în zona euro.

Comparativ cu acelaşi trimestru al anului trecut, PIB-ul ajustat sezonier a crescut cu 1,4% în UE şi cu 1,2% în zona euro, în al doilea trimestru.

Dintre statele membre pentru care sunt disponibile date, Ungaria a înregistrat cea mai mare creştere economică în trimestrul II, comparativ cu trimestrul anterior, de 1,1%.

România a avut a doua cea mai mare creştere economică, de 1%, în trimestrul doi comparativ cu trimestrul I.

Următoarele în clasament au fost Bulgaria, Danemarca, Grecia, Cipru, Lituania şi Polonia, toate cu creşteri de 0,8%.

Scăderi ale creşterii economice au fost înregistrate în Marea Britanie (-0,2%), Germania şi Suedia (ambele -0,1%), în timp ce în Italia a fost observată o stagnare.

Institutul Naţional de Statistică (INS) a confirmat, vineri, creşterea de 4,4% a economiei româneşti în al doilea trimestru, serie brută, faţă de perioada similară a anului trecut. Guvernul mizează în acest an pe o creştere economică de 5,5%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite