Una dintre cele mai mari companii de produse cosmetice din lume îşi anunţă falimentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Una dintre cele mai mari companii de produse cosmetice la nivel mondial a anunţat recent că va depune cerere de intrare în faliment din cauza datoriilor uriaşe pe care le-a cumulat în ultima perioadă din cauza întreruperii lanţurilor de aprovizionare, scrie presa internaţională.

Gigantul american al produselor cosmetice Revlon va depune în curând faliment pe fondul constrângerilor lanţului de aprovizionare:

Producătorul american de produse cosmetice şi de îngrijire a pielii Revlon Inc se pregăteşte să depună cererea de intrare în faliment, notează republicworld.com

Producătorul american de cosmetice şi produse de îngrijire a pielii Revlon Inc a anunţat duminică, 12 iunie, că se pregăteşte să depună declaraţia de faliment, deoarece se luptă cu problemele lanţului de aprovizionare şi cu datorii uriaşe, a raportat Wall Street Journal.

Compania a mai adăugat că cererea sa de faliment ar putea opri controlul miliardarului Perelman asupra Revlon, după ce a achiziţionat firma de capital privat în 1985.

Revlon, deţinută de MacAndrews & Forbes a lui Ron Perelman, a iniţiat deja discuţii cu creditorii, deoarece vânzările au scăzut chiar şi înainte de pandemie. Revlon s-a luptat pe fondul concurenţei acerbe din partea Estee Lauder Cos. şi a mai multor companii mai mici care folosesc reţelele sociale pentru a atrage clienţii

Glendon Capital Management LP şi King Street Capital Management discuţă cu Revlon pentru a compensa datorii de 1,7 miliarde de dolari, a raportat WSJ săptămâna trecută.

În martie, Revlon avea datorii pe termen lung de 3,31 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. 

Între timp, potrivit agenţiei de presă, după ce a apărut vestea despre gigantul cosmeticelor care se pregăteşte să dea faliment, acţiunile Revlon au scăzut cu 46%.

Produsele tradiţionale şi campaniile de marketing ale Revlon sunt, de asemenea, afectate negativ din cauza apariţiei noilor mărci dinamice în industria extrem de competitivă a produselor cosmetice şi de înfrumuseţare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite