Un ton de 212 kilograme a fost vândut la licitație în Japonia pentru 271.000 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre reprezentanții industriei restaurantelor din Japonia, se crede că achiziția lotului principal la prima licitație a anului va ajuta la desfășurarea cu succes a afacerilor.

Licitație de ton în Tokio, la început de an. Foto: Shutterstock
Licitație de ton în Tokio, la început de an. Foto: Shutterstock

Tonul roșu cu o greutate de 212 kg a fost vândut cu 36,04 milioane de yeni (aproximativ 271 mii dolari) la prima licitație din acest an de la Tokyo, participare care este considerată prestigioasă pentru afacerea restaurantelor. Acest lucru a fost anunțat joi de organizatorii licitației.

Lotul vândut este ton din portul Oma din prefectura nordică Aomori.

Anul acesta, prețul a fost destul de mic. În 2019, când a fost stabilit recordul absolut pentru astfel de tranzacții, tonul cu o greutate de 278 kg a fost vândut cu peste 3 milioane de dolari.

Printre reprezentanții industriei restaurantelor, se crede că achiziția lotului principal la prima licitație a anului va ajuta la desfășurarea cu succes a afacerilor. În plus, va permite atragerea de clienți interesați de a încerca cel mai scump pește.

Anterior, licitațiile aveau loc la celebra Piață Tsukiji. Apoi, după lichidarea acesteia, locul de desfășurare a licitației a fost Piața Toyosu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite