Un oligarh rus a murit, după ce a căzut peste balustrada scărilor. Era împotriva războiului

0
Publicat:

Un fost miliardar și cofondator al Don-Story, cândva cel mai mare dezvoltator imobiliar din Rusia, a murit în Antibes, pe Coasta de Azur din Franța, după ce a căzut peste balustrada scărilor.

Dmitri Zelenov era împotriva războiului FOTO Twitter
Dmitri Zelenov era împotriva războiului FOTO Twitter

Dmitri Zelenov, un fost miliardar și cofondator al Don-Story, cândva cel mai mare dezvoltator imobiliar din Rusia, a murit în Antibes, pe Coasta de Azur din Franța, scrie canalul de știri online rusesc Baza, potrivit Hotnews.

Potrivit informațiilor obținute de Baza, pe 9 decembrie Zelenov fusese invitat în Antibes la o cină cu prietenii. După miezul nopții, când a plecat, s-a simțit brusc rău pe scări și a căzut peste balustradă, lovindu-se la cap.

Ambulanța a venit în doar cinci minute și l-a dus la spital, unde a fost internat la terapie intensivă. În dimineața zilei de 10 decembrie polițiștii le-au spus prietenilor lui Dmitri că acesta a murit.

Se știe, notează sursa citată, că Zelenov avea probleme cardiace.

Dmitri Zelenov a fost coproprietar al GC Don-Story, unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Moscova de la sfârșitul anilor '90 și începutul anilor 2000.

Compania a fost prima care a început să construiască ansambluri rezidențiale de lux și de mare înălțime în Moscova.

Timp de mai mulți ani, Zelenov a fost pe lista Forbes a miliardarilor ruși, dar după criza financiară din 2008, el și partenerul său au fost nevoiți să renunțe la companie din cauza datoriilor acumulate.

Dmitri Zelenov era împotriva războiului

Publicația italiană news.italy24.press scrie că Dmitri Zelenov era împotriva războiului declanșat de Putin.

Este cel mai recent „accident” dintr-un lung șir de exemple de morți misterioase printre oligarhii lui Putin, scrie publicația italiană.

Pavel Pchelnikov, 52 de ani, era manager al căilor ferate rusești și a fost găsit mort în apartamentul său din Moscova; aceeași soartă pentru fiul lui Konstantin Goloshchapov, Dmitri, la patru zile după ce tatăl său a fugit în Belarus (Putin a frecventat salonul de masaj al lui Goloshchapov într-o saună din Sankt Petersburg și a fost aproape de magnatul exilat, „poreclit „maseurul” țarului»); în iulie, directorul de transport al Gazprom, Yuri Voronov, în vârstă de 61 de ani, a fost găsit mort într-o piscină; miliardarul Alexander Subbotin, în vârstă de 43 de ani, a murit în mod misterios în luna mai: probabil managerul Lukoil a fost otrăvit cu venin de broască râioasă; Multimilionarul ucrainean Yevgeny Palant, în vârstă de 47 de ani, și soția sa Olga Palant, în vârstă de 50 de ani, au fost găsiți înjunghiați până la moarte în casa familiei lor din regiunea Moscova.

Lista este de fapt mult mai extinsă, de la începutul anului mulți dintre prietenii lui Putin au murit în circumstanțe care nu au fost încă clarificate. Iar la baza acestor incredibile serii de morți se află, potrivit lui Browder, o luptă internă de a împărți ceea ce mai rămâne din „plăcintă”, acum, când economia este în recesiune din cauza războiului lui Putin.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite