Un oligarh de origine ucraineană a fost găsit mort în locuinţa sa din Surrey, sud-estul Angliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihail Watford FOTO via The Guardian
Mihail Watford FOTO via The Guardian

Un oligarh de origine ucraineană care a făcut avere din vânzarea de petrol şi gaz a fost găsit mort în locuinţa din Surrey, Anglia. Poliţia a transmis că circumstanţele morţii nu sunt clare, dar că moartea sa nu este considerată suspectă, relatează The Guardian.

Mihail Watford, 66 de ani, a fost descoperit mort în locuinţa sa situată într-o zonă exclsuivistă din Surrey, sud-estul Angliei.

Daiy Mail scrie că acesta a murit în ziua în care premierul britanic a anunţat în Camera Comunelor că urmează să  publice o listă completă a persoanelor asociate regimului lui Putin şi că o mare parte dintre acestea vor fi vizate de sancţiuni. 

„Am primit un apel în jurul orei prânzului, luni, 28 februarie după relatări privind descoperirea trupului unui bărbat la o locuinţă din Portnall Drive, Wentworth. A fost chemată o ambulanţă, dar din păcate bărbatul în vârstă de pete 60 de ani, a fost declarat mort. Rudele sale apropiate au fost anunţate şi primesc sprijinul ofiţerilor specializaţi. Ancheta privind circumstanţele morţii e în desfăşurare, dar momentan nu avem motive să credem că sunt suspecte”, a transmis poliţia din Surrey.

Tabloidul The Sun citează un prieten al familiei  care crede că Watford ar fi putut fi tulburat din pricina războiului din Ucraina.

„Momentul morţii şi invazia Ucrainei sigur nu sunt o coincidenţă”, a spus acesta . Un asociat al oligarhului a declarat la rândul că decesul său „naşte întrebări” după ce au mai existat morţi suspecte ale unor oameni de afaceri de naţionalitate rusă în Marea Britanie.

Watford se numeşte de fapt Mihail Tolstoşeia şi s-a născut în 1955 în Ucraina, când ţara sa natală făcea parte din URSS. Poreclit Mişa, acesta şi-a schimbat numele într-unul englez după ce s-a mutat în Regatul Unit, potrivit Sunday Times. S-a stabilit iniţial la Londra cu soţia sa estonă şi apoi s-a mutat la Surrey. Potrivit publicaţiei britanice, a considerat că a avut  o copilărie confortabilă în Ucraina sovietică unde a locuit într-un apartament cu patru dormitoare şi familia sa a avut maşină.

Viaţa de atunci „era echivalentă cu a călători în zilele noastre într-un avion privat”,declara el într-un interviu din 2015.

Mama sa,despre care tabloidul britanic „The Sun” a scris că locuia într-un apartament din vila sa şi care era acasă când trupul său a fost descoperit, ar fi insistat să-şi ţină buletinul sovietic într-un seif.

„Crede cu putere că în Ucraina şi Rusia vor reveni a putere comuniştii. Între timp, se bucură de o viaţă modestă pe banii fiului său capitalist. Şi ne rugăm ca visul ei să nu se împlinească niciodată”, declara Watfod pentru Sunday Times.

Miliardarul a avut trei copii, un băiat din prima căsătorie,respectiv o fiica şi un fiu din mariajul cu soţia estonă.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri