Tribunalul Dâmboviţa a admis intrarea în insolvenţă a combinatului Mechel Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul proprietar al combinatelor Mechel din România, firma Invest Nikarom, a anunţat că vrea să reia producţia la Târgovişte şi Buzău la începutul lunii martie FOTO Adevărul
Noul proprietar al combinatelor Mechel din România, firma Invest Nikarom, a anunţat că vrea să reia producţia la Târgovişte şi Buzău la începutul lunii martie FOTO Adevărul

Tribunalul Dâmboviţa a admis vineri cererea de intrare în insolvenţă a companiei Mechel Târgovişte şi a deschis procedura de reorganizare a combinatului siderurgic, potrivit unui comunicat al companiei transmis Bursei.

Combinatul a cerut marţi intrarea în insolvenţă, în aceeaşi zi în care proprietarul combinatelor Mechel din România a anunţat că a vândut toate unităţile din ţară cu 52 de euro către firma Invest Nikarom, controlată de doi cetăţeni ruşi. 

Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte, cu peste 10.000 de salariaţi în 1990 şi aproximativ 2.000 de angajaţi în prezent, a fost preluat în 2002 de firma Conares Trading, înregistrată în Elveţia, care a devenit ulterior parte a grupului metalurgic rus Mechel.

Grupul rus a vândut pentru preţul simbolic de 230 de lei (52 euro) cele patru combinate metalurgice pe care le deţine în România, puternic îndatorate, către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de două persoane cu cetăţenie rusă.

Tranzacţia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL şi combinatele Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila.

Potrivit ministrului Economiei, Varujan Vosganian, noul proprietar va reporni în martie producţia la unităţile din Târgovişte şi Buzău şi ar putea lua în calcul revânzarea combinatelor din Brăila şi Câmpia Turzii, dacă va găsi cumpărători.

Firma Invest Nikarom, înregistrată în România, are ca asociaţi în părţi egale pe Chumakov Victor (58 de ani) şi Chumakova Svetlana (55 de ani), ambii cu cetăţenie rusă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite