Trei autostrăzi vor fi lărgite la trei benzi pe sens. Când vor fi gata lucrările

0
Publicat:

Trei autostrăzi vor fi lărgite la trei benzi pe sens, a anunțat miercuri secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu.

Autostrada șerpuită
Trei autostrăzi vor fi lărgite la trei benzi pe sens

A fost transmisă spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) documentația de atribuire pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate pentru lărgirea la trei benzi a autostrăzilor A1, A2 și A3”, a informat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu, care este și prim-vicepreședintele PNL Ilfov.

Lărgirea la 3 benzi a autostrăzilor se prevede a se realiza pentru următoarele sectoare de drum:

- Autostrada A1 Bucuresti - Pitesti integral (109,6 km)

- Autostrada A2, pe sectorul de drum cuprins între București - Fundulea

- Autostrada A3, pe sectorul de drum cuprins între Moara Vlăsiei - Dumbrava

Obiectivul general al proiectului constă în sporirea eficienței tehnico-economică a rețelei de transport din România și în îmbunătățirea vitezei de călătorie și condițiilor traficului de mărfuri.

Durata contractului este de 18 luni, din care proiectantul trebuie să realizeze atât expertizele tehnice, cât și studiile de fezabilitate.

Sursa de finanțare este constituită din fonduri externe nerambursabile.

În prezent, în zona Capitalei, doar sectorul A3 de la Centura Capitalei până la Moara Vlăsiei are câte 3 benzi pe sens, iar bucata de la Centura Capitalei până în Șoseaua Petricani are câte trei benzi, dar fără banda de urgență, potrivit Hotnews.

În zona Dumbrava A3 se va conecta cu viitoarea Autostradă A7 care conectează Muntenia de Moldova. Astfel, de la Dumbrava și până în Capitală A3 ar urma să aibă câte trei benzi pe sens.

image

Despre lărgirea autostrăzii A1 s-a discutat încă din anul 2015, când s-a luat în considerare o creștere foarte mare a valorilor de trafic după ce se va pune în circulație tronsonul Pitești-Sibiu. Extinderea cu o bandă pe sens era prevăzută atunci în Master Planul pentru Transport, dar a fost prioritară repararea acestei autostrăzi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite