Timken construieşte o nouă fabrică de rulmenţii în România. Uzina va fi ridicată lângă Ploieşti

0
0

Compania americană Timken va construi o a doua fabrică de rulmenţi lângă Ploieşti, pentru a acoperi cererea ridicată la nivel global, lucrările urmând să înceapă în primul trimestru al anului 2016.

Activităţile de producţie ale noii unităţi, care va ocupa o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi, sunt programate să debuteze la începutul anului 2017, se arată într-un comunicat publicat joi de companie, citat de Mediafax. Iniţial, fabrica va avea 120 de angajaţi.

„Noua facilitate ne va consolida prezenţa în Europa şi ne va îmbunătăţi capacitatea de a satisface nevoile clienţilor, datorită nivelului ridicat al calităţii şi serviciilor“, a declarat Christopher A. Coughlin, vicepreşedinte executiv şi preşedinte al grupului Timken.

El a arătat că investiţia face parte din planul strategic al companiei, Delta X, de extindere geografică, creştere a competitivităţii producţiei şi de accelerare a activităţilor de dezvoltare, fabricare a produselor şi de comercializare a acestora.

„Din 1997, când am început fabricarea de rulmenţi în România, am atras personal talentat şi am beneficiat de un mediu de afaceri pozitiv. Vom continua să profităm de proximitatea fabricii deja existente la Ploieşti şi ne vom baza pe infrastructura şi talentele existente pentru a ne extinde capacitatea“, a adăugat Andreas Roellgen, vicepreşedinte pentru segmentul de afaceri în domeniul proceselor industriale şi director general pentru Europa.

Tipurile de rulmenţi care vor fi fabricaţi la noua unitate de producţie a Timken de la Ploieşti sunt incluşi în mecanisme industriale sau în utilaje pentru agricultură, camioane şi macarale.

Timken operează 63 de fabrici din întreaga lume, între care opt unităţi de producţie europene, în Italia, Franţa, Polonia, România şi Marea Britanie. Societatea desfăşoară operaţiuni în 28 de ţări şi are 14.000 de angajaţi.

Grupul proiectează, produce şi comercializează rulmenţi, transmisii, cutii de viteză, centuri, lanţuri şi produse asociate şi oferă servicii de reconstrucţie şi reparaţii.

Brandurile grupului includ Timken, Fafnir, Philadelphia Gear, Carlisle, Drives şi Interlube. În anul 2014, grupul Timken a realizat vânzări de 3,1 miliarde de dolari.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite