Studenţii, faţă în faţă cu cel mai important om din Combinatul Siderurgic din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii au aflat ce calităţi trebuie să aibă pentru a se angaja în Combinat. foto: Diana Deleanu
Tinerii au aflat ce calităţi trebuie să aibă pentru a se angaja în Combinat. foto: Diana Deleanu

Studenţii gălăţeni de la Facultatea de Inginerie şi Bruno Ribo, cel mai important om din Combinatul Siderurgic au purtat discuţii în cadrul unei întâlniri ce a purtat numele "Ask the CEO". Cum cea mai mare dorinţă este obţinerea unui loc de muncă după finalizarea studiilor, tinerii au cerut sfaturi şi îndrumări despre cum să se prezinte la un interviu şi ce atitudine să adopte.

Bruno Ribo a explicat clar care sunt aşteptările lor de la potenţialii candidaţi pentru un loc de muncă. „Ne dorim oameni cărora să nu le fie frică să muncească! Ştiţi că compania noastră este mare, cu un număr de 24.000 de angajaţi din toată lumea, din 16 ţări. Aşa că trebuie să vorbim engleză între noi. Ne plac persoanele care nu stau şi aşteaptă să li se spună ce să facă, ci care au iniţiativă”, a declarat Bruno Ribo. 

Aceste sfaturi au ajuns la aproximativ 200 de studenţi din Galaţi. Totul pentru ca la finalul facultăţii să le crească şansele de a fi angajaţi. 

„Este dificil de găsit un loc de muncă în domeniul meu, mentenanţă, şi doream să întreb: există vreo posibilitate pentru angajarea la dumneavoastră? Cu siguranţă, a răspuns Bruno Ribo! Asta am şi spun. Căutăm buni specialişti în mentenanţă.” Aşa au sunat discuţiile care s-au întins pe parcursul unei ore. Potrivit decanului Facultăţii de Inginerie, Cătălin Fetecău, „aceste sesiuni sunt deosebit de importante pentru că studenţii pot pune întrebări şi primesc răspuns în direct de la cel mai important factor de decizie de la Arcelor.” 

Colaborarea dintre Facultatea de Inginerie şi ArcelorMittal a început anul trecut. Atunci s-a demarat un program în cadrul căruia cei mai buni studenţi primesc burse lunare în valoare de 1100 de lei din partea Combinatului. Selecţia se face în funcţie de medie, iar la finalizarea studiilor, tinerii vor deveni angajaţi ai companiei pentru minim trei ani. 

Potrivit lui Bruno Ribo, managerul ArcelorMittal, „încercăm să ne asigurăm că universitatea vine în întâmpinarea aştepărilor noastre, vizavi de necesităţile de recrutare. De asemenea, ajutăm universitatea să fie informată despre necesităţile din domeniul industriei.” 

Printre cei care ar dori să obţină o bursă lunară şi şansa unul loc de muncă este şi Mădălin. Pentru el, astfel de întâlniri sunt de mare ajutor. Întâlnirile sunt foarte interesante, îmi oferă foarte multe informaţii şi practic ne îndeamnă să aplicăm la dânşii, ne-a declarat Mădălin Dâncu.

A reuşit să facă practică în Combinat pe timpul verii, iar experienţa l-a ajutat foarte mult. A fost o experienţă foarte productivă şi interesantă, am învăţat foarte multe lucruri. Am realizat că în practică este mult mai greu decât în teorie, ne-a declarat tânărul. În prezent, 15 studenţi din cadrul Facultăţii de Inginerie primesc burse de merit din partea ArcelorMittal.  

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite