Angajații au așteptări-record privind salariile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mic salariu mediu anual pe care lucrătorii sunt dispuși să-l accepte a atins cel mai ridicat nivel din toate timpurile, potrivit unui studiu recent privind piața muncii realizat de filiala din New York a băncii centrale Americane (Rezerva Federală). În iulie, cel mai mic salariu mediu anual pe care lucrătorii sunt dispuși să îl accepte a crescut la 78.645 de dolari, față de 72.900 de dolari în anul precedent și de 69.000 de dolari în 2021.

Așteptările angajaților privind salariile sunt la un nivel-record în istorie. FOTO Shutterstock
Așteptările angajaților privind salariile sunt la un nivel-record în istorie. FOTO Shutterstock

Această creștere a pretențiilor salariale vine într-un moment în care rata șomajului este aproape la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii, fiind în prezent de 3,5%. Sondajul a arătat, de asemenea, că respondenții cu venituri mai mici au raportat o satisfacție mai mare la locul de muncă, cu o creștere a veniturilor salariale cu 3%, a beneficiilor nesalariale cu 1,7% și a oportunităților de promovare cu 4% față de iulie 2022.

În ciuda creșterii satisfacției profesionale, există încă nesiguranță persistentă în rândul lucrătorilor cu venituri reduse. Probabilitatea medie preconizată de a deveni șomer în rândul acestui grup a crescut la 3,9%, de la 2,3% în iulie 2022, cea mai mare cifră din martie 2020. În plus, probabilitatea medie preconizată de a primi mai multe oferte de muncă în următoarele patru luni a scăzut la 20,6% de la 25,7% în iulie 2022, în timp ce probabilitatea medie preconizată de a primi doar o singură ofertă în aceeași perioadă a scăzut la 18,7% de la 21,1%.

Este demn de remarcat faptul că venitul mediu al gospodăriilor din SUA în 2021 a fost de 70.784 de dolari, potrivit Biroului pentru Recensământ al SUA. Datele pentru anul 2022 vor fi publicate luna viitoare, ceea ce va oferi informații suplimentare despre tendințele veniturilor.

Creșterea celui mai mic salariu anual pe care lucrătorii sunt dispuși să îl accepte sugerează o conștientizare tot mai mare a valorii lor pe piața muncii. Cu toate acestea, creșterea probabilității așteptate de șomaj și scăderea probabilității așteptate de a primi mai multe oferte de muncă indică faptul că există încă incertitudini și provocări pentru lucrătorii cu venituri mici. Pe măsură ce piața muncii continuă să evolueze, va fi important să se monitorizeze aceste tendințe și implicațiile lor pentru lucrătorii de la toate nivelurile de venit.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite