Tesla va majora prețurile la vehiculele electrice Model Y în unele părți ale Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tesla a declarat sâmbătă că va majora prețul pentru vehiculele sale electrice (EV) Model Y într-o serie de țări europene la 22 martie cu aproximativ 2.000 de euro sau echivalentul în moneda locală.

tesla model y
Tesla Model Y se va scumpi în mai multe țări europene și SUA Foto: Tesla

Măsura, anunțată într-o postare pe platforma de socializare X, vine după ce vineri producătorul auto a anunțat că va crește prețurile pentru toate mașinile Model Y din SUA cu 1.000 de dolari de la 1 aprilie, transmite Reuters.

Tesla majorase prețurile vehiculelor sale Model Y cu tracțiune spate și cu autonomie mare cu 1.000 de dolari, la 43.990 de dolari și, respectiv, 48.990 de dolari, la 1 martie.

Aceasta este dilema esențială a producției: fabricile au nevoie de o producție continuă pentru eficiență, dar cererea consumatorilor este sezonieră”, a declarat în februarie directorul general al Tesla, Elon Musk, răspunzând la o postare pe X a companiei sale care anunța că prețurile vor crește în luna următoare.

Marjele Tesla au fost afectate de un război al prețurilor cu rivalii care a început în urmă cu mai bine de un an.

În ianuarie, Tesla a avertizat asupra unei creșteri „considerabil mai mici” a vânzărilor în acest an, deoarece se concentrează pe producția următoarei sale generații de vehicule electrice, al cărei nume de cod este „Redwood”. 

Scumpirile vin după ce anul trecut, producătorul auto american a redus prețurile din SUA ale sedanului său compact Model 3 și ale SUV-ului Model Y, intensificând războiul prețurilor la doar câteva zile după ce livrările din trimestrul al treilea ale celui mai valoros producător auto din lume au ratat așteptările pieței.

Aceste reduceri au venit în contextul în care compania depune eforturi susținute pentru a livra un număr record de 476.000 de vehicule în ultimele trei luni ale anului 2023, pentru a îndeplini obiectivul anual de a preda 1,8 milioane de vehicule.

Anul trecut, prețurile Modelului 3 standard au scăzut cu aproximativ 17% de la începutul anului, în timp ce varianta cu autonomie lungă Model Y a înregistrat o scădere de peste 26%. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite