Tesla reduce prețurile din SUA pentru Model 3 și Y în încercarea de a îndeplini obiectivul de livrare

0
Publicat:

Tesla a redus prețurile din SUA ale sedanului său compact Model 3 și ale SUV-ului Model Y, intensificând războiul prețurilor la doar câteva zile după ce livrările din trimestrul al treilea ale celui mai valoros producător auto din lume au ratat așteptările pieței.

Tesla Model Y
Tesla reduce prețurile din SUA pentru Model 3 și Y Foto: Tesla

Ultimele reduceri vin în contextul în care compania depune eforturi susținute pentru a livra un număr record de 476.000 de vehicule în ultimele trei luni ale anului 2023, pentru a îndeplini obiectivul anual de a preda 1,8 milioane de vehicule.

Reducerile de preț ale Tesla - acum cu aproximativ 2,7% până la 4,2% - au început în ianuarie pentru a susține vânzările într-o economie incertă și pentru a respinge concurența producătorilor auto americani precum Ford și BYD din China, potrivit Reuters.

Acțiunile Tesla au scăzut cu 2,1%, pe fondul slăbiciunii generale a pieței și din cauza temerilor că reducerile vor afecta și mai mult marjele de top ale companiei, care au atins un minim al ultimilor aproape patru ani în trimestrul aprilie-iunie.

Sedanul standard Model 3 este acum cu 1.250 de dolari mai ieftin, la 38.990 de dolari, în timp ce varianta cu autonomie mare Model Y costă cu 2.000 de dolari mai puțin, la 48.490 de dolari, se arată pe site-ul producătorului auto.

Tesla a redus, de asemenea, prețurile pentru variantele sale mai scumpe ale celor două modele.

În general, prețurile Modelului 3 standard au scăzut cu aproximativ 17% de la începutul anului, în timp ce varianta cu autonomie lungă Model Y a înregistrat o scădere de peste 26%.

Reducerile de preț vor adăuga, de asemenea, presiune asupra „celor trei din Detroit”, care se confruntă cu o grevă fără precedent a sindicatului muncitorilor din industria auto.

Se așteaptă ca orice nou contract cu sindicatul să determine o creștere a costurilor, de care să beneficieze producătorii auto nesindicalizați, precum Tesla și japonezii de la Toyota.

Tesla urmează să raporteze rezultatele celui de-al treilea trimestru pe 18 octombrie.

Analiștii intervievați de Visible Alpha se așteaptă ca firma să înregistreze marje brute auto de 19,1% pentru acest trimestru, ceea ce reprezintă o scădere mare față de marja record de peste 32% din primul trimestru al anului trecut.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite