Teodorovici insistă: Cei care vor să vină la guvernare nu au soluţiile pentru a închide bugetul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Teodorovici FOTO Mediafax/Andreea Alexandru
Eugen Teodorovici FOTO Mediafax/Andreea Alexandru

Eugen Teodorovici reiterează că partidele care şi-au anunţat intenţia de a veni la guvernare, după ce Guvernul Dăncilă a picat, nu vor reuşi să „închidă” bugetul din acest an, deoarece doar guvernanţii demişi ar fi avut soluţiile necesare.

„Soluţiile care ar fi făcut până la final de an să închidem, cum am promis, acest buget, nu există la cei care vor dori să vină să guverneze”, a declarat, după moţiune, ministrul Teodorovici.

Acesta a arătat că el a avut soluţiile pentru a închide bugetul, în marja de deficit de 3%, şi anul trecut, şi în 2015 (în guvernarea Ponta - n.red.).

„Perioada 2008 o ştiti. Cine a cheltuit în 2008, pe ce perioadă, de ce a fost acel deficit? Aşa va fi şi astăzi, deci cine va veni până la final de an, va face diferenţa”, a mai susţinut Eugen Teodorovici.

Săptămâna trecută, Eugen Teodorovici declara că bugetul de anul viitor nu va putea fi „închis” fără măsuri dure de austeritate, în cazul în care moţiunea de cenzură va trece, iar la guvernare vor ajunge reprezentanţii opoziţiei, „aceşti netoţi ai zonei economice”.

„Ce am promis pentru anul viitor şi anii care urmează va fi aplicat. Dar, cu siguranţă, vă spun sigur că, dacă ea (moţiunea de cenzură – n.r.) va trece, anul viitor nimeni nu va închide bugetul", a spus Teodorovici.

El consideră că reprezentanţii opoziţiei sunt „netoţi ai zonei economice”.

„Să se consemneze şi pun şi un pariu că nu se va închide anul viitor fără tăieri, în cazul în care va veni opoziţia, adică aceşti netoţi ai zonei economice. Nu vă place declaraţia mea?”, a declarat ministrul.

Teodorovici considera că Guvernul Dăncilă trebuia lăsat să ducă la capăt programul de guvernare. „Nu se va închide anul viitor bugetul, vă dau scris acest lucru, dacă va veni altcineva la guvernare. Categoric. În schimb, acest guvern, care trebuie să-şi ducă până la capăt programul de guvernare, pentru că a promis multe lucruri, a făcut multe lucruri şi cu siguranţă le va duce la bun sfârşit”, a mai spus ministrul.

Citeşte şi:

Cartofii fierbinţi din economie lăsaţi de PSD pe mâna viitorului Guvern

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite