Telekom anunţă scumpiri pentru toate serviciile oferite, pentru prima dată după acordul de vânzare către Orange

0
Publicat:
Ultima actualizare:
telekom ghita ciobanul scumpiri in loc de ieftiniri

Telekom România şi-a informat clienţii asupra majorării tarifelor pentru principalele sale servicii fixe, atât în privinţa serviciului de Voce, cât şi în ceea ce priveşte seriviciile de Internet sau TV.

„Prețul pentru fiecare Serviciu fix (Voce, Internet sau TV) va fi majorat cu 0,60 euro TVA inclus (0,50 euro fără TVA). În cazul în care beneficiați de un Pachet de Servicii alcătuit din două sau mai multe Servicii fixe, majorarea se va aplica pentru fiecare Serviciu fix inclus în Pachet. Majorarea se adaugă la prețul redus al Serviciului fix/Pachetului de Servicii (prețul rezultat după aplicarea reducerilor/promoțiilor de care beneficiați conform contractului), prețul final fiind determinat prin însumarea prețului redus cu majorările evidențiate în factura dvs. Majorarea prețului conform acestei notificări se va regăsi pe factura dvs. evidențiată la linia Majorare 3 abonament Voce/Internet/TV". 

În mail-urile trimise abonaţilor, Telekom îi informează că în cazul în care nu sunt de acord cu modificarea tarifelor, au „dreptul de a denunţa unilateral contractul în termen de maxim 30 de zile de la data primirii prezentei notificări, fără plata vreunor despăgubiri”, denunţarea unilaterală a contractului putându-se face prin notificare scrisă. 

La solicitarea „Adevărul” reprezentanţii Telekom România au explicat că aceste scumpiri au loc în contextul creşterii costurilor legate de furnizarea serviciilor de comunicaţii.

Redăm integral răspunsul oferit de Telekom România pentru „Adevărul”:

„În contextul creşterii costurilor legate de furnizarea serviciilor de comunicaţii, precum şi pentru a asigura în continuare viabilitatea economică, Telekom Romania este nevoit să modifice condiţiile de furnizare a serviciilor de comunicaţii electronice şi să majoreze o parte din tarifele serviciilor de comunicaţii din portofoliul său. Această modificare este influenţată şi de creşterea costurilor şi a preţurilor din toate sectoarele de afaceri, în contextul evoluţiei economice actuale.

Înainte de a lua în considerare creşterile de preţ în rândul clienţilor, am implementat măsuri de reducere a costurilor pentru toate categoriile mari de cheltuieli pe care le puteam controla intern. Totuşi, încă sunt costuri pe care compania nu le poate controla în nicio măsură (ca de exemplu creşterea preţului la electricitate, a închirierii stâlpilor de la companiile de electricitate, a inflaţiei sau a salariului minim pe economie).

În acelaşi timp, în ultimul an, o combinaţie fără precedent de creştere a inflaţiei, a evoluţiei cheltuielilor cu forţa de muncă, împreună cu majorarea costurilor de conţinut pentru linia de programe, obligă Telekom România să ajusteze în sus preţurile utilizatorilor finali.

Majorările nu se aplică ratelor la echipamentele contractate, chiriilor pentru echipamente, dar nici serviciului de telefonie fixă, în cazul în care clientul beneficiază doar de acesta. 

Majorarea cu 2,92 lei TVA inclus, adică 0,60 euro, TVA inclus (0,50 euro, fără TVA), se aplică pentru fiecare serviciu fix şi pentru fiecare abonament mobil, în parte. Majorarea se aplică, după caz, la preţul redus, în cazul în care clienţii beneficiază de vreo ofertă specială la acel moment.

Această majorare nu se aplică ratelor la telefoane sau chiriilor de echipamente”.

Ultima scumpire a avut loc în martie 2020

Ultima modificare a preţurilor abonamentelor Telekom a fost efectuată în martie 2020, cu 2 lei (TVA inclus), adică 0,42 de euro (TVA inclus). Telekom Romania este prezentă pe piaţa românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom şi Cosmote România. 

La 11 noiembrie 2020, Orange anunţa că a semnat un acord pentru achiziţia pachetului majoritar de 54% din acţiunile operatorului de servicii fixe Telekom Romania Communications

Telekom Romania Communications este unul dintre liderii pieţei locale de servicii telecom fixe, cu 54% din acţiuni deţinute de OTE şi 46% de statul român. Tranzacţia cuprinde participaţiile de 54% deţinute de OTE şi abonaţii serviciilor convergente fix-mobil.

Valoarea economică a Telekom România la momentul anunţului făcut de Orange era de 497 milioane €, reprezentând 100% din capitalul Telekom Romania Communications şi incluzând baza de clienţi convergenţi fix-mobil. Aceasta corespunde unui preţ de achiziţie pentru Orange de 268 milioane €, fără exces sau deficit de trezorerie netă şi considerând ajustările ce au loc de regulă la finalizarea tranzacţiei.

Acordul semnat între Orange şi Telekom România este supus aprobării Comisiei Europene, abia apoi putând fi efectuată tranzacţia.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite