Tarom introduce oferte speciale pentru cursele low-cost populare. Cât costă un bilet dus-întors către Roma, Viena, Praga sau Atena

0
0

Transportatorul aerian de stat mai face un pas în încercarea de a deveni mai competitiv în faţa operatorilor low-cost, tot mai importanţi pe piaţa românească a transportului aerian.

Tarom lansează oferte speciale pentru destinaţii populare românilor, precum Roma şi Viena, la preţuri care pornesc de la 79 de euro, pentru un bilet dus-întors.

Pentru cursele între Bucureşti şi Atena, Salonic, Praga ori Stockholm, preţul biletelor din oferta specială este de 99 de euro. Biletele de avion pot fi cumpărate numai între 28 şi 31 iulie, iar locurile cu aceste tarife sunt limitate, anunţă compania, potrivit News.ro.

Oferta este valabilă pentru călătoriile dus-întors, efectuate în perioada 1 octombrie 2016 – 31 octombrie 2016, data ultimului retur, pe curse operate de Tarom, în anumite condiţii. Astfel, durata minimă de şedere la destinaţie este de două zile sau noaptea de sâmbătă spre duminică, iar durata maximă de şedere este de 15 zile.

Modificări ale biletelor sunt permise doar cu plata unor diferenţe tarifare şi a unei taxe de 50 euro, iar restituirea nu este permisă.

Tarom este în pierdere, din 2008

Oferta vine în contextul în care Tarom se confruntă cu o concurenţă tot mai dură din partea firmelor aeriene low-cost.

Transportatorul ungar Wizz Air are deja mai mulţi pasageri în România decât Tarom, iar gigantul low-cost Ryanair a anunţat că vrea să intre puternic pe piaţa românească, din acest an.

În acelaşi timp, Tarom se confruntă cu presiuni pentru a deveni o companie profitabilă, în condiţiile în care a avut permanent pierderi, începând din 2008. În 2015, Tarom a înregistrat pierderi de 27,4 milioane de lei (6,1 milioane euro), în scădere faţă de nivelul din 2014, pe fondul reducerii uşoare a afacerilor, la 1,14 miliarde lei (256 milioane euro).

Bugetul Tarom pe 2016, aprobat recent de guvern, prevede că societatea va înregistra pierderi pentru al nouălea an la rând, de 6,8 milioane lei, în ciuda creşterii veniturilor cu 8,9%, până la 1,53 miliarde lei (340 milioane euro).

Compania Tarom, controlată de Ministerul Transporturilor, operează peste 50 de destinaţii proprii şi deservite de parteneri. Flota Tarom cuprinde 23 de avioane Airbus, Boeing şi ATR, iar una dintre urgenţele companiei este schimbarea flotei.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri