SONDAJ Circa jumătate dintre angajaţii români se înţeleg cel mai bine cu un coleg de sex opus

SONDAJ Circa jumătate dintre angajaţii români se înţeleg cel mai bine cu un coleg de sex opus

Foto Shutterstock

Aproximativ jumătate (48,6%) dintre angajaţii români, chestionaţi de platforma de recrutare Bestjobs, în cadrul unui sondaj cu ocazia Valentine’s Day, au afirmat că cel mai bine se înţeleg, cu un coleg de sex opus. Mai mult decât atât, relaţia cu acesta este văzută ca una de prietenie şi sprijin reciproc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sondajului, în total, şase din zece angajaţi români consideră că au o relaţie mai mult decât profesională cu acest coleg preferat, din care aproape un sfert îl percep ca pe unul dintre cei mai buni prieteni. Doar patru din zece respondenţi au declarat că relaţia pe care o au cu cel mai îndrăgit coleg este una strict profesională.

Cum este descrisă relaţia cu acest coleg preferat de la locul de muncă? 

Cei mai mulţi (37,6%) spun că se sprijină unul pe altul în activitatea profesională, iar alţi trei din zece au declarat că pentru ei cel mai important lucru este că se încurajează şi îşi ridică moralul unul altuia. De asemenea, se amuză reciproc, îşi fac complimente, dar nu lipsesc nici confesiunile din viaţa personală.
 
Sursa citată menţionează că, pe fondul restricţiilor cauzate de pandemie, dacă nu reuşesc să se întâlnească la birou, 36% dintre respondenţi afirmă că păstrează legătura zilnic sau aproape zilnic cu cel mai bun coleg, fie online, fie prin telefon. 
 
În noul context, însă, aproape doi din zece respondenţi discută mult mai rar, din cauza stresului şi a programului încărcat. Lipsa interacţiunii zilnice este unul din principalele dezavantaje ale muncii de acasă (56%).
 
Sondajul a mai arătat că patru din zece respondenţi obişnuiesc să ia prânzul dacă nu zilnic, cel puţin o dată pe săptămână cu cel mai bun coleg de la serviciu, însă doar 15% ies împreună şi seara, după program, la o bere sau la un pahar de vin.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările