Redresare? Şomajul din SUA ajunge la minimul ultimilor ani

Numărul cererilor de ajutoare de şomaj din Statele Unite a scăzut săptămâna trecută la cel ai redus nivel din ultimii trei ani şi jumătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Datele guvernamentale publicate joi indică accelerarea redresării pieţei muncii, transmite Reuters.

Departamentul Muncii a anunţat că numărul acestor solicitări a scăzut cu 19.000, la 366.000, cel mai redus nivel atins după luna mai 2008. Analiştii anticipau că numărul cererilor va urca la 390.000.

Pentru săptămâna precedentă, datele au fost revizuite în creştere de la 381.000 la 385.000. Declinul neaşteptat de săptămâna trecută aduce numărul cererilor pentru indemnizaţii de şomaj mai aproape de pragul de 350.000 care indică, potrivit analiştilor, o piaţă a muncii solidă.

Evoluţia reprezintă o nouă dovadă a intensificării activităţilor economice, chiar dacă vânzările de retail au avut un avans modest în noiembrie.

Rata şomajului a scăzut în noiembrie la 8,6%, cel mai redus nivel din ultimii doi ani şi jumătate.

În săptămâna încheiată pe 26 noiembrie, pentru care există cele mai recente date, 7,45 milioane de americani primeau indemnizaţii de şomaj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările