Programul Tomata: Oros: S-a fraudat şi au reuşit să compromită şi acest program. 417 dosare la DNA doar în Olt. Am trimis Corpul de Control

Programul Tomata: Oros: S-a fraudat şi au reuşit să compromită şi acest program. 417 dosare la DNA doar în Olt. Am trimis Corpul de Control

Ministrul Agriculturii a precizat că programul Tomata a fost fraudat

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat, vineri, că Programul „Tomata” a fost compromis, întrucât au fost finanţate foarte multe dosare fictive. Doar în judeţul Olt, Oros a precizat că au fost trimise la DNA 417 astfel de dosare, după ce un funcţionar a observat că au fost trimise la plată multe dintre dosarele pe care el le respinsese întrucât nu întruneau condiţiile.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Acest Program «Tomata» a fost gândit în ideea ca în România să fie pe piaţă tomate româneşti, exact în perioada în care acestea nu se găsesc. Multă lume face tomate în câmp deschis, dar primăvara devreme sau toamna târziu acestea erau de import. Programul se derulează al patrulea an”, a afirmat Adrian Oros, vineri, într-o conferinţă de presă la Oradea.

Acesta afirmă că, până acum, programul nu şi-a demonstrat valoarea macro-economică, întrucât importurile au crescut de la an la an.

„M-am uitat pe datele INS şi în fiecare an au crescut importurile, impactul macro-economic asupra agriculturii nu a fost benefic, dar a fost benefic pentru beneficiarii acestui program”, a mai afirmat Oros.

Ministrul Agriculturii a precizat că programul a fost fraudat.

„În unele zone alte ţării s-a fraudat şi au reuşit să compromită şi acest program pentru că s-au dat spre plată foarte multe dosare ficrive. În judeţul Olt – un funcţionar de la Direcţia Agricolă ne-a sesizat că foarte multe dosare respinse de el pentru că nu erau conforme au fost trimise la plată. Am trimis Corpul de Control şi 417 dosare sunt la DNA doar în judeţul Olt, fiind plătite cu câte 3.000 de euro pe dosar bani care trebuiau să ajungă la cei care chiar şi-au făcut treaba”, a mai declarat ministrul Agriculturii.

Acesta a precizat că echipele de control fac apel la fermieri să fie corecţi, dar „se rămâne cu apelul”.

Oros a anunţat că în acest an s-au depus 18.000 de dosare pentru acest program.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: