Isărescu: O majorare de impozite ar putea chiar să accentueze deficitul

Isărescu: O majorare de impozite ar putea chiar să accentueze deficitul

Mugur Isărescu susţine că o majorare de impozite cu greu ar putea reduce deficitul FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu susţine că banca centrală este foarte prudentă în a sugera o majorare de impozite în acest an, deoarece o asemenea majorare cu greu ar putea reduce deficitul, chiar putând să îl accentueze.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Suntem pentru o corecţie fiscală, bugetară sustenabilă, tolerată de către economie şi care să nu împingă economia şi ţara spre o încetinire accentuată a creşterii econ şi eventual spre recesiune. Suntem foarte prudenţi în a sugera o majorare de impozite în acest an. Cu greu văd eu că o asemenea majorare ar reduce deficitul, ar putea chiar să îl accentueze. Ieşirea dintr-o politică fiscală prociclică pronunţată în care s-a stimulat creşterea economică este foarte grea. E ca unul care apasă foarte tare pe acceleraţie: nu este indicat ca apoi să apese foarte brutal pe frână, dacă nu vrea să zboare cu capul prin parbriz. Trebuie să fim foarte prudenţi în maniera în care vom face corecţia fiscală, bugetară”, a spus Mugur Isărescu, în cadrul unui briefing de presă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: