Ponta: Mai este nevoie de de avizul Ministerului Justiţiei pentru aprobarea Codului Fiscal. Acesta va fi adoptat miercuri de Guvern

Ponta: Mai este nevoie de de avizul Ministerului Justiţiei pentru aprobarea Codului Fiscal. Acesta va fi adoptat miercuri de Guvern

Ponta vrea adoptarea noului Cod Fiscal pe 25 martie, pentru ca Parlamentul să adopte actul până în vară

Guvernul are toate avizele pentru Codul Fiscal şi cel de Procedură Fiscală, cu excepţia celui de la Ministerul Jusţiei, însă premierul Victor Ponta a anunţat că documentele vor fi aprobate de Guvern în şedinţa de miercuri, dacă nu apare ceva neprevăzut.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este o muncă extrem de dificilă, sunt încă multe detalii, dar toate ministerele şi-au finalizat propria parte de muncă, ne-au dat avizele, şi Ministerul Justiţiei trebuie să dea forma finală, alături de Ministerul Finanţelor, cu care miercuri să fim pregătiţi să venim în faţa Parlamentului. Aş vrea să nu ratăm anul 2015, altfel va fi foarte greu în viitor să mai avem şi consens politic, şi condiţii economice care să ne permită acest lucru şi îmi doresc foarte tare că aceasta să fie una din principalele realizări ale Guvernului pe care-l conduc la momentul la care se va face bilanţul final“, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a anunţat anterior că proiectul Codului Fiscal va fi rediscutat în Guvern luni, urmând să fie aprobat miercuri, împreună cu cel al Codului de Procedură Fiscală, şi transmis Parlamentului spre dezbatere.
 
El a precizat că cele două proiecte vor fi aprobate şi transmise Parlamentului pe 25 martie, cu solicitarea către Senat pentru dezbatere în regim de urgenţă imediat după Paşte, astfel încât documentele să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor până la finele lunii aprilie.
 
Ponta a mai spus că doreşte ca noile coduri să fie promulgate până la 1 iulie, astfel încât aplicarea acestora să fie posibilă de la 1 ianuarie 2016.
 
Potrivit proiectului de Cod Fiscal, de anul viitor este programată reducerea TVA de la 24% la 20% pentru toate produsele, în vreme ce TVA scade de la 24% la 9% pentru carne şi produse de carne, peşte, legume, fructe, ouă şi lapte.
 
De asemenea, accizele scad cu 20% pentru carburanţi. Tot din 2016 este programată eliminarea impozitului de 16% pe dividende şi va fi eliminată taxa pe construcţiile speciale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările