După PSD vine prăpădul. Gaura din buget se apropie de 4% din PIB. Cîţu: Rectificarea bugetară va fi negativă

După PSD vine prăpădul. Gaura din buget se apropie de 4% din PIB. Cîţu: Rectificarea bugetară va fi negativă

Ministrul Finanţelor organizează joi la ora 10.00 o conferinţă de presa la minister. Florin Cîţu urmează să anunţe că deficitul bugetar din acest an se apropie de 4 procente, mult peste ţinta anunţată de Guvernul PSD la începutul anului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un interviu acordat pentru Realitatea Plus, mionistrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că este foarte posibil ca rectificarea bugetară din noiembrie sa fie una negativă. Asta pentru că există o gaură la venituri încasate de 21 miliarde de lei.
 
"Ca o concluzie generală, toate temerile au fost confirmate. Programarea trimestrială pentru venituri arată că veniturile bugetare trebuiau să fie 249 miliarde. După 9 luni de zile, sunt la 228, mai putin cu 20 de miliarde. Asta e ce era programat şi ce s a reuşit. Am tot spus că veniturile au fost supraestimate, acum avem şi dovada publică", a declarat Florin Cîţu.
 
Spre finalul lui noiembrie, noul Executiv ar trebui sa facă o rectificare bugetară. Florin Cîţu spune că aceasta va fi negativă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările