Delia Popescu, preşedintele Agenţiei pentru Agenda Digitală, a fost nominalizată de premierul Cioloş pentru funcţia de ministru al Comunicaţiilor

Delia Popescu, preşedintele Agenţiei pentru Agenda Digitală, a fost nominalizată de premierul Cioloş pentru funcţia de ministru al Comunicaţiilor

Delia Popescu este, din ianuarie 2014, preşedintele Agenţiei pentru Agenda Digitală a României FOTO nocash.info.ro

Delia Popescu, preşedintele Agenţiei pentru Agenda Digitală, este propunerea Guvernului pentru funcţia de ministru al Comunicaţiilor, aceasta urmând să depună miercuri  jurământul la Palatul Cotroceni.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul de numire a Deliei Popescu în funcţia de ministru al Comunicaţiilor.
 
Ceremonia depunerii jurământului de către noul ministru va avea loc miercuri, la ora 18.00.
„Premierul Dacian Cioloş a înaintat astăzi (marţi - n.r.) preşedintelui României Klaus Iohannis propunerea de numire în funcţia de ministru al Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională a doamnei Delia Popescu“, se arată într-un comunicat al Guvernului.
 
Delia Popescu, în vârstă de 37 de ani, este, din ianuarie 2014, preşedintele Agenţiei pentru Agenda Digitală a României. 
 
Delia Popescu activează în domeniul e-guvernării din anul 2003, ocupându-se de dezvoltarea şi implementarea sistemelor informatice destinate furnizării serviciilor publice electronice atât pentru cetăţeni, cât şi pentru mediul de afaceri (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice - SEAP, Sistemul Informatic de Atribuire Electronică în transporturi - SIAE, Punctul de Contact Unic electronic – PCUe, Sistemul Naţional Electronic de Plată online taxe şi impozite – SNEP).
 
Principala sa preocupare a fost susţinerea de parteneriate strategice destinate unei implementări coerente de servicii de eGuvernare, având ca principal obiectiv îmbunătăţirea performanţei administraţiei publice prin oferirea de servicii electronice de calitate, menţionează Guvernul.
 
În perioada 2009-2014, ea a fost vicepreşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională, instituţie publică în subordinea Ministerului pentru Societatea Informaţională.
 
În perioada 2008-2009 a fost director al departamentului documentare tehnică în cadrul Agenţiei pentru Serviciile Societăţii Informaţionale, instituţie publică în subordinea Ministerului pentru Societatea Informaţională.
 
Din 2007 până în 2008 a fost şef Serviciu Atribuire Electronică în Transporturi în cadrul Agenţiei pentru Serviciile Societăţii Informaţionale.
 
Din 2013 este membru în Consiliul INIS - Infrastructura Naţională pentru Informaţii Spaţiale privind datele spaţiale.
 
S-a născut la Bucureşti, în 22 noiembrie 1978 şi este necăsătorită.
   
Şeful cancelariei premierului, Dan Tudorache, care este şi ministru interimar al Comunicaţiilor, spunea, luni, într-o discuţie cu jurnaliştii, că premierul a dorit ca ministrul să fie o persoană cu experienţă în domeniu şi care să facă faţă în sistemul public, în calitate de ministru. „E o persoană cunoscută, e o persoană din domeniu. (…) Am căutat pe cineva care să înţeleagă la fel de bine şi administraţia publică, dar să înţeleagă foarte bine şi cum funcţionează industria şi mediul privat, pentru că e o articulare importantă între cele două segmente. Am vrut să ne asigurăm că viitorul ministru are şi energia şi dinamismul necesar unui astfel de domeniu foarte important, foarte dinamic, cu un potenţial uriaş de creştere pentru economia României, dar care să înţeleagă şi zona de privat şi domeniul public“, a precizat şeful Cancelariei premierului. Întrebat dacă viitorul ministru este bărbat sau femeie, Tudorache a răspuns: „Nu sunt destule femei în acest domeniu“.
 
Fostul ministru al Comunicaţiilor Marius Bostan a fost demis de către premierul Dacian Cioloş în 5 iulie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările