Cu ce întârziere aplică ANAF reducerea de 10% pentru plata integrală a taxelor şi impozitelor până la 15 decembrie

Cu ce întârziere aplică ANAF reducerea de 10% pentru plata integrală a taxelor şi impozitelor până la 15 decembrie

FOTO Adevărul

Sesiunea online realizată miercuri de ANAF pe pagina sa oficială de Facebook arată că, de fapt, bonificaţiile pentru plata integrală, până la 15 decembrie, a taxelor, impozitelor şi contribuţiilor vor fi acordate anul viitor, până la data de 31 august 2019.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit comentariilor de pe pagina de Facebook a ANAF, un contribuabil a spus că a plătit cash, în termen, suma cu reducerea de 10% (bonificaţia acordată pentru plata integrală), dar în Spaţiul Virtual figurează cu o datorie egală cu bonificaţia care i-ar fi trebuit acordată.
 
 „Am plătit în 20 noiembrie pentru a beneficia de bonificaţie. La Finanţe mi-au spus că ei pot calcula doar manual bonificaţia de 10%. Am plătit suma cu 10% reducere cu chitanţa la ANAF. Ulterior atât pe ghişeul.ro cât şi la sediul ANAF îmi apare o datorie egală cu suma bonificată. I-am întrebat ce e cu această sumă, şi au ridicat din umeri. Dacă acum se ştie că de fapt e acestă bonificaţie, oare peste 3 ani când mă voi trezi cu o regularizare îşi vor aduce aminte că eu am plătit înainte de 15 decembrie cu 10% reducere şi că datoria de fapt e bonificaţia acordată?”, a menţionat contribuabilul.
 
Răspunsul Fiscului e cel puţin ciudat: „Organul fiscal va efectua o analiză a documentelor şi întocmeşte un referat prin care aprobă această facilitate pentru persoanele fizice care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege. 
 
După scăderea din evidenţa fiscală a valorii bonificaţiei, organul fiscal central competent înştiinţează persoana fizică cu privire la acordarea bonificaţiei până la data de 31 august 2019”.
   
 
Reluăm: înştiinţează persoana fizică cu privire la acordarea bonificaţiei până la data de 31 august 2019.
 
Adică bonificaţia nu se acordă în acest an, contribuabilul care a făcut eforturi să plătească repede şi integral birurile către stat figurând cu datoria de 10% până când Fiscul va calcula şi şterge din evidenţă suma...
 
O altă postare, de data aceasta a consultantului fiscal Cornel Grama, a rămas fără răspuns.
 
 
De altfel, Fiscul nu a răspuns nici solicitării „Adevărul”, formulată joi dimineaţă, prin care ceream să ni se explice când se acordă practic bonificaţiile pentru plata integrală a birurilor către stat.
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările