Cu ce întârziere aplică ANAF reducerea de 10% pentru plata integrală a taxelor şi impozitelor până la 15 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Sesiunea online realizată miercuri de ANAF pe pagina sa oficială de Facebook arată că, de fapt, bonificaţiile pentru plata integrală, până la 15 decembrie, a taxelor, impozitelor şi contribuţiilor vor fi acordate anul viitor, până la data de 31 august 2019.

Potrivit comentariilor de pe pagina de Facebook a ANAF, un contribuabil a spus că a plătit cash, în termen, suma cu reducerea de 10% (bonificaţia acordată pentru plata integrală), dar în Spaţiul Virtual figurează cu o datorie egală cu bonificaţia care i-ar fi trebuit acordată.

 „Am plătit în 20 noiembrie pentru a beneficia de bonificaţie. La Finanţe mi-au spus că ei pot calcula doar manual bonificaţia de 10%. Am plătit suma cu 10% reducere cu chitanţa la ANAF. Ulterior atât pe ghişeul.ro cât şi la sediul ANAF îmi apare o datorie egală cu suma bonificată. I-am întrebat ce e cu această sumă, şi au ridicat din umeri. Dacă acum se ştie că de fapt e acestă bonificaţie, oare peste 3 ani când mă voi trezi cu o regularizare îşi vor aduce aminte că eu am plătit înainte de 15 decembrie cu 10% reducere şi că datoria de fapt e bonificaţia acordată?”, a menţionat contribuabilul.

Răspunsul Fiscului e cel puţin ciudat: „Organul fiscal va efectua o analiză a documentelor şi întocmeşte un referat prin care aprobă această facilitate pentru persoanele fizice care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege. 

După scăderea din evidenţa fiscală a valorii bonificaţiei, organul fiscal central competent înştiinţează persoana fizică cu privire la acordarea bonificaţiei până la data de 31 august 2019”.

   

captura

Reluăm: înştiinţează persoana fizică cu privire la acordarea bonificaţiei până la data de 31 august 2019.

Adică bonificaţia nu se acordă în acest an, contribuabilul care a făcut eforturi să plătească repede şi integral birurile către stat figurând cu datoria de 10% până când Fiscul va calcula şi şterge din evidenţă suma...

O altă postare, de data aceasta a consultantului fiscal Cornel Grama, a rămas fără răspuns.

grama

De altfel, Fiscul nu a răspuns nici solicitării „Adevărul”, formulată joi dimineaţă, prin care ceream să ni se explice când se acordă practic bonificaţiile pentru plata integrală a birurilor către stat.

   

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite